Aliağa’da Sanat Sokağı Çalışmaları

Aliağa’da Sanat Sokağı Çalışmaları

Aliağa’nın Onat Kutlar Caddesi’ndeki Kafeler Sokağı, Aliağa Belediyesi tarafından yapılan düzenleme çalışmaları ile sanat sokağına dönüştürülüyor.Aliağa’nın ‘sanayi kenti’ kimliğinin her geçen gün bir...

Aliağa’nın Onat Kutlar Caddesi’ndeki Kafeler Sokağı, Aliağa Belediyesi tarafından yapılan düzenleme çalışmaları ile sanat sokağına dönüştürülüyor.

Aliağa’nın ‘sanayi kenti’ kimliğinin her geçen gün bir ‘kültür’ kenti kimliğine dönüşmesi yolunda önemli adımlar atan Aliağa Belediyesi, şimdi de ‘Sanat Sokağı’ projesini hayata geçiriyor. Aliağa’nın görsel estetiğine büyük değer kazandıracak projenin sanat ile bütünleşecek olması da Aliağalı sanatseverlerde ayrı bir heyecan uyandırıyor.

ŞİMDİDEN ADAY

İzmir Caddesi ve Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı gibi prestij projeleriyle takdir toplayan Aliağa Belediyesi, Onat Kutlar Sanat Sokağı projesini de biran önce halkın hizmetine sunmak adına çalışmaları hız kesmeden sürdürüyor. Projenin gerçekleştirildiği ve Türk şair, yazar ve düşünce adamı Onat Kutlar’ın adını taşıyan sokak, Aliağa’nın yeni çekim merkezlerinden biri olmaya şimdiden aday gösteriliyor. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, tarafından her aşaması yakından takip edilen çalışmaların en geç eylül ayına kadar tamamlanacağı belirtiliyor.

KONSEPTİ ‘ZAFER’ OLARAK BELİRLENDİ

Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren proje sorumlusu Peyzaj Mimarı Betin Gönenç, “Konseptin ‘zafer’ olarak belirlendiği proje, birbirine ters yönde atılmış iki zafer kurdelesini hedef alacak şekilde tasarlandı. Toplam 6 bin metrekarelik alanımızda zeytin ağaçları göz önünde bulundurularak yükseltilen kot derecesinin köke zarar vermemesi için ağaç altları oturma alanları olarak tasarlanarak hiçbir ağaca zarar verilmiyor. Yine proje kapsamında alana huzur verici etki yaratması amacıyla iki tane ışıklı danslı havuz ve projeksiyon amaçlı bir su duvarı yapıyoruz. Su duvarının arkasında ise mermer karelajlardan oluşacak bir dans pisti tasarladık ve burada bölge halkının etkinliklerine olanak sağlayacak çok kapsamlı bir küçük meydanımız olacak. Ayrıca projenin bir parçası olan, halk arasındaki adıyla kafeler sokağını da baştanbaşa granit taş ile döşüyoruz” dedi.

KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ OLACAK

Onat Kutlar Sanat Sokağı projesinin tamamlanmasıyla birlikte, alanın estetik açıdan zengin bir görüntüye kavuşacağını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, projenin tamamlanmasıyla birlikte Zeytinli Park’ın kafeler sokağı ile bütünleşeceğini söyledi. Sadece Aliağa’ya değil, tüm bölgeye hitap edecek nitelikte bir projeye imza attıklarını belirten Başkan Acar, “Projemizi gerçekleştirdiğimiz alanın adı sanat sokağıdır. Ancak burası sokaktan daha çok adeta dev bir Açıkhava kültür-sanat merkezini andıracaktır. Proje alanımıza fıskiyeli, ışıklı, müzikli ve danslı süs havuzlarımız renk katacaktır. Amatör sanatçılarımız burada performanslarını sergileyecek, resim, heykel ve benzeri sanat çalışmaları da yine burada oluşturulacak olan sergi alanlarımızda halkımızın beğenisine sunulacaktır” diye konuştu.

“GÜVENLİĞİ ÖNEMSİYORUZ”

Sanat sokağının trafiğe kapalı olacağını açıklayan Başkan Serkan Acar, “İtfaiye, ambulans, hasta ve engelli nakli gibi acil durumlar için sokağın her iki çıkışında da 7 gün 24 saat olmak üzere güvenlik görevlilerimiz bekleyecektir. Güvenliği son derece önemsiyoruz. Güvenlik bizim en hassas olduğumuz konulardan biridir. Öte yandan evleri sanat sokağında olan vatandaşlarımız da hiçbir şekilde mağdur edilmeyecektir. Sokak sakinlerimizin otopark ihtiyaçları Açıkhava Tiyatrosu yanındaki arazide karşılanacaktır. Amacımız birilerini memnun ederken, birilerini mağdur etmek değildir. Sanat sokağı projemizin ilçemize büyük ivme kazandıracağına inandığımız gibi, herhangi bir olumsuzluğun da yaşanacağına inanmıyoruz” diyerek sanat sokağının, kültür ve sanata her zaman önem veren insanların yaşadığı Aliağa’ya çok yakışacağını söyledi.

CADDE ESNAFI MEMNUN

Sanat sokağına dönüştürülecek olan alanda kafeterya işletmeciliği yapan Hüseyin Kılören, yapılan çalışmaların sadece sokak esnafına değil, tüm Aliağa’ya artı değer kazandıracağını belirterek, şunları söyledi: “Bir süredir devam eden çalışmalar neticesinde gerçekten güzel bir görünüm ortaya çıkmaya başladı. Halkın yararına yapılan her projeyi atılmış doğru bir adım olarak değerlendiriyoruz. Buradaki çalışmalar sona erdiğinde herkesin beğeneceği bir sokağın ortaya çıkacağına inanıyorum. Amacına mutlaka ulaşacağına inandığım bu proje biz sokak esnaflarını da olumlu yönde etkileyecektir. Bu noktada Sayın Belediye Başkanımız Serkan Acar’a temsil ettiğim tüm kafeterya işletmecileri adına teşekkür ediyorum.”

“GEÇ BİLE KALINDI”

Zeynel Koyuncu isimli bir diğer esnaf da, “Bu projenin aslında geç bile kalınmış bir proje olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar kafeler sokağına çok fazla ilgi gösterilmemişti. Proje tamamlandığında bu sokak Aliağa’nın cazibe merkezlerinden biri olacak. Bunun yanı sıra buradaki esnaflara da büyük kazanım sağlayacaktır” diyerek projede emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.