Aliağa’da Tiyatro Şöleni

Aliağa’da Tiyatro Şöleni

Türkiye’nin en ünlü tiyatro topluluklarını ilçede ağırlayan Aliağa Belediyesi, Ramazan’ın ilk gününde başlayıp halen devam eden kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde, 17 farklı tiyatro oyununa ev sah...

Türkiye’nin en ünlü tiyatro topluluklarını ilçede ağırlayan Aliağa Belediyesi, Ramazan’ın ilk gününde başlayıp halen devam eden kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde, 17 farklı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan, Tiyatro etkinliklerinin Ramazan ayı boyunca süreceğini belirterek, "Her gece farklı bir tiyatro oyununu Aliağa’da ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Etkinliklere gösterilen yoğun ilginin Aliağa halkının kültür sanata verdiği büyük değerin göstergesi olduğunu dile getiren Severcan, "18 Haziran Perşembe günü başlayan Ramazan ayı kültür sanat etkinliklerimiz kapsamında bugüne kadar birbirinden kıymetli oyuncuların sahne aldığı yerli ve yabancı tiyatro eserlerini Aliağa Belediyesi’nin Açıkhava Sahnesi’ne taşıdık. Ancak Aliağa’da tiyatro şöleni henüz bitmedi. Sahne alacak olan 10 farklı tiyatro topluluğumuz daha var" dedi.

"OYUNLARIN BİLETLERİ ÖNCEDEN TEMİN EDİLMELİ"

Ramazan ayı kültür sanat etkinliklerine gösterilen yoğun ilgi için Aliağalılara teşekkür eden Severcan, "Aliağalıların sanata olan sevgisi Aliağa Belediyesi’nin 1100 kişilik Açıkhava Tiyatrosu’na bile sığmıyor. Tiyatro etkinliklerimize gösterilen yoğun ilgiye sevinirken, diğer taraftan da yer bulamadığı için dışarıda kalan, oyunu izleyemeden kapıdan geri dönen vatandaşlarımızı gördüğümüzde çok üzülüyoruz. Bu yüzden izlenmek istenen oyunların biletleri önceden temin edilmeli. Biletlerimiz 5 TL gibi sembolik bir rakam üzerinden Biletix ve Aliağa Belediyesi Sanat Evi gişelerinden temin edilebiliyor" diye konuştu.

Aliağa Belediyesi’nin etkinlikleri, 6 Temmuz Pazartesi günü Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 22:00’de sahnelenecek olan ’Karman Çorman’ oyunu ile devam ederken, 7 Temmuz Salı Bir Şehnaz Oyun, 8 Temmuz Çarşamba Van Gogh, 9 Temmuz Perşembe Pardon Bekar Mısınız?, 10 Temmuz Cuma Abim Geldi, 11 Temmuz Cumartesi Shakespeare’in Bütün Eserleri (Hafif Kısaltılmış), 12 Temmuz Pazar Marko Paşa, 13 Temmuz Pazartesi Kadir Gecesi Özel Programı, 14 Temmuz Salı Kibarlık Budalası, 15 Temmuz Çarşamba Komik-i Meşhur Dümbüllü ve 16 Temmuz Perşembe Beyaz Fil isimli oyunlar, Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.