Alkollü içki fabrikalarına yapılan hileli ’vergi kaçakçılığı’ baskını polis kamerasında

Alkollü içki fabrikalarına yapılan hileli ’vergi kaçakçılığı’ baskını polis kamerasında

İstanbul’un da aralarında olduğu 8 ilde alkollü içki fabrikalarına yönelik şarap firmalarına düzenlenen vergi kaçakçılığı operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Ş...

İstanbul’un da aralarında olduğu 8 ilde alkollü içki fabrikalarına yönelik şarap firmalarına düzenlenen vergi kaçakçılığı operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alkol üreten firmaların hileli yöntemlerle devletten milyonlarca liralık vergi kaçırdığını ortaya çıkarmış, İstanbul başta olmak üzere Ankara, Tekirdağ, Kırıkkkale, Zonguldak, Nevşehir, Balıkesir ve Aydın’da 20 farklı şarap firmasına eş zamanlı operasyon gerçekleştirmişti. 26 ayrı adresteki şarap fabrikalarına gerçekleştirilen operasyonun polis kamerası ortaya çıktı. Alkollü içkilerin üzerlerinde bulunan mantar tapayı kapatıp, kep ya da kapüşon olarak tabir edilen folyo kaplamanın uzun ve gevşek tutularak bandrollerin şişeye yapıştırılmadığını tespit eden polis, bu yolla keplerin üzerine yapıştırılan TAPDK bandrollü kep ve kapüşonların tekrar piyasadan geri toplatılıp defalarca kullanıldığını ortaya çıkarmıştı. Yapılan hileli kullanımla devletten vergi kaçıran fabrikalara düzenlenen baskında, 15 bin 829 adet kapüşonu üzerinde TAPDK bandrolü kullanılmış şarap şişeleri ile 233 adet şişe kapüşonu ve kurusıkıdan bozma 1 adet tabancaya el konuldu.

İstanbul polisi, 2 Ağustos’da da benzer yöntemlerle devleti vergi kaybına uğratan şarap imalathanelerine baskın düzenlemiş, her iki tarihte gerçekleştirilen operasyonlarda piyasa değeri 2 milyon 100 bin lirayı bulan toplam 68 bin 309 adet şarap şişesi ele geçirmişti. Firmaların piyasadan topladığı 13 bin 123 adet TAPDK bandrollü şarap şişesi kapüşonuna da el konulan operasyonlarda, devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığı tespit edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.