Alman Gazeteciler Latmos’a Hayran Kaldı

Alman Gazeteciler Latmos’a Hayran Kaldı

Dünyanın her bölgesine turist götüren, dünyanın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook’un davetlisi olarak Kuşadası’nda bulunan Alman gazeteciler, kaya resimleriyle ünlenen Söke’ye bağlı Beşparmak Dağları’ndaki Latmos bölgesini gezdi.

- Dünyanın her bölgesine turist götüren, dünyanın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook’un davetlisi olarak Kuşadası’nda bulunan Alman gazeteciler, kaya resimleriyle ünlenen Söke’ye bağlı Beşparmak Dağları’ndaki Latmos bölgesini gezdi.

Thomas Cook’un 2015 yaz broşürlerinin tanıtım için Kuşadası’na gelen Almanya’nın en önemli 70 gazetecisi ile 20 Thomas Cook üst düzey yöneticisi milli park yapılması için girişimlerde bulunulan Latmos’a hayran kaldı.

Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD’un girişimiyle gerçekleştirilen gezide doğal ve kültürel kaynakların zengin olduğu Beşparmak Dağları(LATMOS)’nın kuzey doğusu tanıtıldı.Thomas Cook yetkilileri ve Alman gazetecilerden oluşan grup, Söke’nin Çavdar Köyü’nde çay molası verdi. Yerel halkla sohbet eden konuklar odun ateşiyle pişen çaydan içerek, fotoğrafladılar. Latmos’un doğal ve kültürel kaynak değerleri açısından önemli alanlarından biri olan Bağarcık’ta incelemeler yapıldı. Bölgeye has endemik türler ve bitki çeşitliliği konusunda bilgiler verildi. Anlatılan bilgileri sürekli not eden Alman gazeteciler farklı bir bölgeye gelmenin heyecanını yaşadılar.

- BURASI JURASSİC PARK GİBİ

“Burası Jurassic Park gibi, kendimizi İndiana Jones filmlerinde gibi hissediyoruz” diyen konuklar büyük keyif aldı. ”Latmos hem doğa, hem kültürel açıdan zenginliklerle dolu” diyen konuklar, bahar havasında yürüdüler. “Kuşadası’na bu kadar yakın böylesine ilginç bir yer olduğunu hiç tahmin etmezdik” diyen konuklar bol bol fotoğraf çektiler. Latmos’un vahşi yüzüne hayranlıkla bakan konuklar selfie yapmayı da ihmal etmediler. Yeşil bir orman denizi gibi uzayıp giden fıstık çamları ve bölgenin devasa boyuttaki gnays kayaçları incelendi. Film platolarını andıran panoramik manzaralarla dolu Latmos’un bakir coğrafyasında yürüyen konuklar, her an farklı ve ilginç görüntülerle karşılaştıklarından yorgunluklarını unuttular. Aynı zamanda tarihe bir yolculuk yapan konuklara, EKODOSD Onursal üyesi Dr. Anneliese Peschlow’un 1994 yılından beri araştırmalarını sürdürdüğü Tarih Öncesi Kaya Resimlerinden gösterildi.

ALMAN GAZETECİLER LATMOS’A HAYRAN KALDI

ALMAN GAZETECİLER LATMOS’A HAYRAN KALDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.