Alman Ve Türk Gençleri Önyargılardan Kurtuluyor

Alman Ve Türk Gençleri Önyargılardan Kurtuluyor

Kuzey Reine Westfalya Eyaleti, Wesseling Belediyesi Gençlik Dairesi ile Ula Belediyesi'nin ortaklaşa organizasyonuyla Akyaka mahallesinde 9 yıl önce başlayan proje kapsamında Muğla’ya gelen 18 öğrenci ve dört yönetici vali Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret

- Kuzey Reine Westfalya Eyaleti, Wesseling Belediyesi Gençlik Dairesi ile Ula Belediyesi'nin ortaklaşa organizasyonuyla Akyaka mahallesinde 9 yıl önce başlayan proje kapsamında Muğla’ya gelen 18 öğrenci ve dört yönetici vali Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan vali Güvençer, “Hem Türkiye’ye, hem Muğla’ya hoş geldiniz. Sizi burada ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk. Dünya’da esas olan aslında iyilik ve güzellik. Bütün insanlar aslında birbirine benziyorlar. Bizim için en büyük tehlike zihnimizde yarattığımız kendimize özgü dünyalar ve önyargılarımız. Bundan sonra da hepimiz hayatta yadırgadığımız şeylerle karşılaşabiliriz. Bilmemiz gereken karşı tarafı iyi anlayabileceğimiz bilgilere sahip olmadan varacağımız hükümlerin bizi yanıltacağı olmalı” diye konuştu.

Muğla’ya gelmekten çok mutlu olduğunu dile getiren Jugendring Wesseling e.v. Gençlik Dairesi Kurum Müdürü Daniel Vieböfer ise yaptığı konuşmada: “Öncelikle Muğla’ya davet edildiğimiz için çok teşekkür ediyorum. Ben Türkiye’ye ilk defa geliyorum. Son derece olumlu düşüncelerle buradan ayrılacağım. Sizin karşılamanızda gayet samimiydi. Her yerde kendimizi iyi hissettik. İnsanlarınız çok güler yüzlüydü. Bu projenin 9 yıldır devam etmesini büyük bir sevinçle karşılıyoruz. Ve ben Gençlik Dairesi adına bu projenin daha iyi koşullarda devam etmesi için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Güzel bir hafta geçirme şansına sahip olduğumuz için çok çok teşekkür ederim. Gençlik Değişim Projesi ve bu dostça davetiniz için çok teşekkürler” dedi.

Bu proje ile önyargıları yıkmayı amaçladıklarını söyleyen Wesseling Belediyesi temsilcisi ve proje sorumlusu Vahide Özer, “Bu proje Akyaka’da 9 yıldır sürüyor. Wesseling Belediyesi olarak doğrudan eyaletten bütçe alamıyoruz. Orada gençlik çalışması yapan başka bir kurumun aracı olması gerekiyor. Bu konuda da Jugendring Wesseling e.v. Kurum Müdürü Daniel Vieböfer bize destek oluyor. Projemizde ön yargıları yıkmak, eğer yanlış düşünceler varsa onları gidermek için o ülkeyi yerinde tanıtmayı amaçlıyoruz. Özellikle gençleri projemize dahil ediyoruz. Çünkü gençlerde değişim daha kolay. Gençleri buraya getirerek yerinde, yöresinde insanları tanıtmak çok yararlı oluyor. Her defasında hedefine ulaşan bir proje. Bu yıl 15-18 yaş arasında 18 öğrencimizin yer aldığı toplam 22 kişilik bir heyet Akyakaya’ya geldi. Önümüzdeki yıl da Wesseling’e Türk öğrenciler gelecek. Umarım projemiz uzun yıllar devam eder” dedi.

Bir haftadır Akyaka’da kalan Alman öğrenciler yapılan workshoplarda birçok konuda Türkiye’yi ve Türkleri yakından tanıma fırsatı buldu. Türkiye’ye geldikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Alman öğrenciler, “Türkler çok misafirperver. Burada bulunmaktan çok mutlu olduk. Türkler sıcakkanlı ve cana yakın. Workshoplarda birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı yakaladık. Bu çalışma çok faydalı oldu” dediler.

Wesseling Belediye Başkanı Erwin Eser’in niyet mektubunun okunmasının ardından Vali Güvençer Daniel Vieböfer’e bakır şekerlik ve el dokuma şal hediye etti. Daniel Vieböfer ise Vali Güvençer’e yörelerine özgü çeşitli hediyeler verdi.

ALMAN VE TÜRK GENÇLERİ ÖNYARGILARDAN KURTULUYOR

ALMAN VE TÜRK GENÇLERİ ÖNYARGILARDAN KURTULUYOR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.