Almanlardan İaosb’nin Sosyal Projelerine Büyük İlgi

Almanlar'dan İaosb’nin Sosyal Projelerine Büyük İlgi

Türkiye’de yürütülen ekonomik, teknolojik ve bilimsel ilerlemeleri yakından takip etmek için ülkemize gelen Kuzey Ren-Vestfalya Parlamentosu Eyaleti Ekonomi Komisyonu, söz konusu alanlarda İzmir’deki gelişmeleri yerinde öğrenmek amacıyla İzmir Atatürk Org

- Türkiye’de yürütülen ekonomik, teknolojik ve bilimsel ilerlemeleri yakından takip etmek için ülkemize gelen Kuzey Ren-Vestfalya Parlamentosu Eyaleti Ekonomi Komisyonu, söz konusu alanlarda İzmir’deki gelişmeleri yerinde öğrenmek amacıyla İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Karşılıklı birçok konunun görüşüldüğü ziyarette, İAOSB Yönetim Kurulu’ nun Bölge sanayicisi ve çalışanlarının sosyal ihtiyaçlarını karşılamalarına yönelik hayata geçirdiği projeler büyük ilgi ile karşılandı.

Kuzey Ren-Vestfalya Parlamentosu Eyaleti Ekonomi Komisyonu Başkanı Georg Fortmeier’ın ve Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach’ın önderliğindeki heyete ev sahipliği yapan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, İzmir’in ülke ekonomisindeki yerine değinerek İAOSB’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. İzmir’in sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda Türkiye’nin Batı’ya açılan kapısı olduğuna dikkat çeken Uğurtaş, “Dokuz üniversitenin yer aldığı şehrimiz; gerek ihracat limanı, gerekse turizm ve kültürel birikimi ile yabancı yatırımcıların dikkatini çeken bir konumda yer alıyor” dedi.

Uğurtaş, İAOSB’nin İzmir ve Türkiye ekonomisindeki yeri ve önemine dikkat çekerek; sanayicilerin eğitim, enerji, teknoloji, üniversite-sanayi işbirliği gibi birbirinden farklı alanlarda farkındalıklarını arttırmak adına yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Uğurtaş, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Her şeyin eğitimle başladığını biliyoruz. Bu nedenle İAOSB Özel Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi açtık. Öğrencilerimizin tamamının burslu eğitim aldığı okulumuzun ardından teknik yüksekokul ve teknik üniversitemizi açmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra ülkemizin en önemli sorunları arasında, enerji ithalatı nedeni ile baş etmekte zorlandığı cari açık geliyor. İAOSB olarak bu konuda farkındalık yaratmak adına güneşten enerji elde etmek için bir proje hazırlayarak hayata geçirdik. Bölge çalışanlarımıza ve sanayicilerimize saygı duyuyoruz. Bu nedenle iş yaşamı dışında onların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına da cevap vermek, iyi vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla spor alanlarımızı ve havuzumuzu hizmete açtık. İAOSB’de faaliyet gösteren herkese olan sorumluluğumuzdan dolayı söz konusu yaşam alanlarımızı faaliyete geçirdik.”

Kuzey Ren-Vestfalya Parlamentosu Eyaleti Ekonomi Komisyonu Başkanı Georg Fortmeier de endüstriyel, sosyal, teknolojik ve akademik anlamda İAOSB’nin yürüttüğü çalışmalardan etkilendiklerini dile getirdi. Ekonomik, bilimsel ve teknolojik alanda ilerlemiş kentlerin kanaat önderleri ile bir araya gelerek, ileride yürütülebilecek işbirliği projelerine ilişkin bir köprü kurmayı hedeflediklerini dile getiren Fortmeier, “Bölgenizin büyük bir üretim alanı olması dışında, çalışanlarınıza ve sanayicilerinize yönelik yarattığınız sosyal faaliyet alanları dikkatimizi çekti. Bunun yanı sıra yenilenebilir enerji konusunda yürüttüğünüz çalışmalar, Türkiye’deki sanayicilere örnek olacak nitelikte. Güneş enerjisi projeniz farkındalık yaratmak adına yapılmış büyük bir proje. Almanya Türkiye’den çok daha az güneş ışığı alıyor. Buna rağmen güneş enerjisi sistemlerimiz oldukça fazla. Sizin de ülkenizde bunu geliştirmek adına yürüttüğünüz çalışmalar çok çarpıcı ve etkili” diye konuştu.

Karşılıklı soru cevaplarla ilerleyen toplantının ardından İAOSB’ yi gezen Kuzey Ren-Vestfalya Parlamentosu Eyaleti Ekonomi Komisyonu, bölgede üretilen ürünlerin sergilendiği Sürekli Sergi Alanını da ziyaret etti.

ALMANLAR'DAN İAOSB’NİN SOSYAL PROJELERİNE BÜYÜK İLGİ

ALMANLAR'DAN İAOSB’NİN SOSYAL PROJELERİNE BÜYÜK İLGİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.