Altın Bilezik Gerçek Mi Sahte Mi?

Altın Bilezik Gerçek Mi Sahte Mi?

Kimi zaman satın aldığınız kimi zaman da size hediye edilen altın bileziklerin sahte olup olmadığını merak edebilirsiniz. Bu kuşkuyu ortadan kaldırmak için denenebilecek çok sayıda yöntem bulunuyor.

Ancak internetten edindiğiniz bilgiler ya da çevrenizden öğrendiğiniz yöntemlerin tamamı doğru olmayabilir. Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği bulunuyor ve yanlış bir yöntemi denediğinizde doğru sonuca ulaşmayı da beklememelisiniz.

En çok tercih edilen yöntemlerden biri mıknatıs metodudur. Altını bir mıknatısa tuttuğunuzda çekim oluşmaz. Çünkü altın magnetik bir element değildir. Eğer mıknatıs altını çekiyorsa bileziğin sahte olma ihtimali çok yüksek demektir. Burada kritik bir unsurdan da söz etmek gerekiyor. Tüm metal elementler mıknatıs tarafından çekilmez yani bir çekim oluşmayabilir. Yani bilezik mıknatıs tarafından çekilmiyorsa kesinlikle gerçek altındır şeklinde bir düşünceye kapılmak da doğru olmayabilir.

 Ağrılık testi de gerçek ve sahte altın bilezikleri ayırt etmek için kullanılan yöntemlerden bir diğeridir. Altının özgül ağırlığının yüksek olduğunu belirtebiliriz. Bu nedenle çoğunlukla gerçek altın, sahte altından daha ağır olur. Çünkü sahte altınlar farklı metal elementlere ya da alaşımlara altın görünümü kazandırılmasıyla ortaya çıkıyor. Haliyle ağırlıkları da daha düşük olabiliyor.

En sık uygulanan yöntemlerden biri de damgasına bakmaktır. Gerçek altın takıların üzerinde küçük de olsa bir damga bulunur. Altının karat değeri, saflık derecesi gibi bilgiler bu damga üzerinde yer alır. Şayet satın aldığınız ya da size hediye edilen altın bileziğin üzerinde herhangi bir damga yoksa sahte olduğundan emin olabilirsiniz. Bu konuda da kritik bir unsurun altını çizelim. Damga kimi zaman çıplak gözle net bir şekilde görülemeyecek kadar küçük olabiliyor. Bu durum yanılmanıza sebebiyet verebilir.

Tüm bu yöntemleri denemek yerine bir kuyumcuya danışabilirsiniz. Kuyumcular altının sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu size net bir şekilde ifade eder. Sahte altın endişesi yaşamak yerine güvenilir adreslerden altın bilezik modelleri satın almak da en doğru seçim olacaktır. Altınbaş internet sitesi gibi adreslerden alışveriş yaptığınızda satın aldığınız ürünün sahte olduğu endişesinden tamamen arınabilirsiniz. Ayrıca gayet makul fiyatlarla alışveriş yapma şansınız da oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.