Altıncı Ayını Dolduran Bebeklerde Ek Gıdaya Nasıl Başlanmalı?

Altıncı Ayını Dolduran Bebeklerde Ek Gıdaya Nasıl Başlanmalı?

Bebek sahibi olacağını duyan aileler bu güzel haberi aldıkları ilk andan itibaren unutamayacakları bir heyecana kapılırlar ve bu heyecan bebek dünyaya geldiğinde de aynı şekilde sürer.

Annenin hamilelik sürecini en sağlıklı şekilde geçirmesi ve bebek dünyaya geldikten sonra bebeğin yeni yaşamına adaptasyon sürecinin en doğru şekilde sağlanması ebeveynler için oldukça önemlidir. Bebeğin dünyaya gelişi ile yeni bir hayat düzenine geçecek olan ebeveynler bebeklerinin bakımı, beslenmesi, uyku düzeni ve gelişimi konusunda en iyiyi yapabilmek adına gereken her türlü bilgiyi öğrenmek, araştırmak isteyecektir.

Bebek dünyaya gözünü açtığı andan itibaren giderilmesi gereken ihtiyaçları başlayacaktır. Bu ihtiyaçlarının en başında beslenme ihtiyacı gelir. İlk altı ay sürecinde onun için en sağlıklı besin kaynağı olan ve her türlü besini barındıran sadece anne sütü ile beslenecek olan bebek, ilk altı ayını tamamladığında anne sütüne takviye olarak ek gıdalara geçiş yapar. Eğer annenin sütü var ise, ek gıdaya geçiş döneminde ana öğünlerde bebek anne sütü ile beslenmeye devam etmelidir çünkü ek gıdalar ara öğün niteliği taşıyacaktır. 

Bebeğin gelişimini gerektiği gibi gerçekleştirebilmesi, diğer bebeklere oranla gelişiminin daha yavaş olmaması açısından ek gıdaya geçiş süreci bilinçli yaklaşılması ve önem verilmesi gereken bir konudur. Peki, ek gıdaya geçiş sürecinde nelere dikkat edilmelidir?

Bebeğin alerji sorunu ve sindirim sorunu yaşamaması adına seçilecek püreler ve çorbalar bebek için uygun olmalıdır. Ek gıdalar konusunda doğru seçimler yapmak için biraz araştırma yapmak da fayda var. Günümüzde ebeveynler için hazırlanmış bebek gelişimi kitaplarının oldukça fazla olması bu anlamda ebeveynlerin işini kolaylaştırmakta. Birçok alternatif içerisinde önemli olan en doğru kaynaklara yönelebilmek. Ne tür ek gıdalar tercih edebileceği konusunda tereddüt yaşayan anneler çeşitli kaynaklardan ihtiyaç duydukları bilgileri ve bebeklerine verebilecekleri ek gıdalar için çeşitli tarifleri araştırabilirler. Doğru ve güvenilir kaynak arayanlar için Hande Kaşkaş’ın bu çocuk aç kitabı ve acıkınca yer kitabı ideal bir seçim olacaktır.

Bebeğin ek gıdalara ilk altıncı ayının bitirdikten sonra geçiş yapması gerekir. Zamanından erken ya da zamanından geç ek gıdalara başlanması bebeğin çeşitli sıkıntılar yaşamasına zemin hazırlar. Zamanından önce bebeğe ek gıda verilmesi bebeğin ishal sorunu yaşamasına ya da alerjik durumların ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Ek gıdalara geç başlanması ise hem kabızlık problemi yaşaması hem de gelişiminin yavaşlaması anlamında bebek için sıkıntılı durumlar oluşturacaktır. 

Bebeklerinin en sağlıklı ve en doğru şekilde gelişimini takip etmek isteyen duyarlı anneler ve babalar bebek gelişimi için masal kitapları, aile çocuk kitapları, aktivite ve boyama kitapları, zeka kartları, puzzle ve eğitici ahşap oyuncaklar bulabilecekleri www.bebeklik.com.tr online satış sitesini inceleyebilir, ihtiyaç duydukları ürünleri oturdukları yerden, kolaylıkla satın alabilirler.  Bebeklik.com sitesi 100 TL ve üzeri yapılan alışverişlerde ücretsiz kargo avantajını da müşterilerine sunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.