Amasra, Arapların Dizi-film Üssü Oldu

Amasra, Arapların Dizi-film Üssü Oldu

Kuveyt’in sevilen dizisi ’Kırılmış Kalpler’in bazı bölümleri Bartın’ın Amasra ilçesinde çekiliyor. Arap yapımcılar son günlerde film ve dizi çekimleri için bölgeyi tercih ediyor.Bartın Valiliği, Bartı...

Kuveyt’in sevilen dizisi ’Kırılmış Kalpler’in bazı bölümleri Bartın’ın Amasra ilçesinde çekiliyor. Arap yapımcılar son günlerde film ve dizi çekimleri için bölgeyi tercih ediyor.

Bartın Valiliği, Bartın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı eş güdümünde 2012 yılında başlatılan Bartın’ın turizm değerlerinin Arap-Körfez ülkelerinde etkin tanıtımı faaliyetleri her geçen yıl daha çok meyve veriyor. Bartın her geçen gün Arap-Körfez coğrafyasında daha çok tanınırken, bu durum Arap turistlerin ve Arap dizi film yapımcılarının ilgisinin Bartın’a yönlenmesine sebep oldu. Başta Bartın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Bartın Yatırım Destek Ofisi olmak üzere ilgili bütün kurumların etkili tanıtım, yatırım çekmek ve destek faaliyetleri neticesinde Bartın’a gelmeyi kabul eden Kuveyt Hb Artfor Technical Production And Adwertising şirketi, ’Kırılmış Kalpler’ isimli dizinin büyük kısmını Bartın’da çekiliyor.

Bartın Valiliği ve Kültür Müdürlüğü seferber oldu

Dizi çekimleri sebebiyle Amasra ilçesine gelen film ekibi için Bartın Valiliği, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansını ve İl Kültür Müdürlüğü adeta seferber oldu. Amasra merkezde gerçekleşen çekimler esnasında Bartın Valiliği görevlileri ve İl Kültür Müdürü Fuat Dursun, ekip ile yakından ilgilendi. Geçtiğimiz yıl başka bir dizinin çekildiğini ifade eden Fuat Dursun, "Bu yıl da Amasra ilçemize Kuveytli bir yapım şirketi geldi. İlçemizin doğal güzelliklerini içine alacak şekilde bir dizi çekiyorlar. Bundan son derece memnunuz. Bu çekimlerin ardından ilimize ve ilçemize daha çok Arap turist çekmek için gayret sarf ediyoruz. Kısa sürede Arap turistlerin ilgi odağı olacağımızı umut ediyoruz. Bu vesile ile ilçemizde misafir olan yapım şirketine her türlü ilgi ve alakayı gösteren Amasra halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Dizinin yapımcısı Ahmet Habip ise filmin senaryosundan bahsetti. Dizinin, annesi Türk, babası Arap olan bir kızın, babasının ölümünden sonra Türkiye’ye gelmesini konu aldığını ve mirasın peşinden koştuğunu ifade eden Habip, "Türk ve Arap dünyasının arasındaki bağları gün yüzüne çıkartacak güzel bir yapım. Bu dizinin Türkiye ayağının çekimleri için Amasra’da bulunuyoruz. Amasra çok güzel bir yer ama asıl güzel olan Amasra’nın insanları. İnsanları çok sıcak. Onların bu yaklaşımı sayesinde hiç yabancılık çekmedik. İnşallah gelecekte daha güzel projelerle burada olacağız. Ayrıca Bartın Valiliğine, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına ve Bartın İl Kültür Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Bu filmin çekilmesinde onların desteği bir hayli fazla” şeklinde konuştu.

Dizi filmin çekiminde Amasralıların yanı sıra polis memurları ve Amasra’da faaliyet gösteren tanıtım ajansları da destek veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.