Ameliyatsız Estetik Uygulamalara Daha Çok Talep Var

Ameliyatsız Estetik Uygulamalara Daha Çok Talep Var

Bıçak altına yatmak ya da narkoz almak istemeyen pek çok kişi, güzelliğini korumak için ameliyatsız estetik tekniklerine yöneliyor.

Bıçak altına yatmak ya da narkoz almak istemeyen pek çok kişi, güzelliğini korumak için ameliyatsız estetik tekniklerine yöneliyor.

Estetik cerrahinin bireylerin psikolojisini tamamlayan, kaybolan ve ya eksilen özgüvenini tekrar kazandırmaya fayda sağlayan bir tıp dalı olduğunu söyleyen Estetik International Sağlık Grubu kurucusu Op. Dr. Bülent Cihantimur, son dönemlerde geliştirdiği ameliyatsız tekniklere artan talebin arkasında, insanların güzelliklerini koruma bilinci olduğunu söyledi: “Bireyler artık yaşlanmadan koruyucu önlemler almak istiyorlar. Gençlik son derece eğitimli ve donanım sahibi bu nedenle bu bilinç hızlı bir şekilde gelişti. Gençler, yaşlanınca neler yaşayacağını, cildinde ne gibi değişimlerin olacağını çok iyi biliyor ve 30’lu yaşlarda henüz ince çizgileri oluşmadan önlem almaya bakıyorlar. Geliştirdiğim ameliyatsız cilt yenileme tekniği Örümcek Ağı Estetiği’nin bu kadar sevilmesinin nedenlerinden birisi de bu aslında.”

ESTETİK CERRAHİ RUHA HİTAP EDER

“Estetik cerrahiyi sağlık unsurlarının dışında tutmak, sağlık boyutunda olmadığını düşünmek bir yanılgı olur zira insan ruhuna hitap eden, insanı mutsuz kılan bedensel ihtiyaçlarına karşılık verir” diyen Cihantimur, bu ihtiyaçların en temelinde “güzel, genç kalma” olgusunun yattığını ve insanlar yüzyıllardır bu konunun peşinden koştuğunun altını çizdi: “Genç kalabilmek bir ütopya gibi düşünülse de, bugün estetik cerrahinin geldiği teknolojik donanım, yeni yapılan çalışmalar, vücudun asıl neye ve nasıl ihtiyacının olduğunun çok daha iyi bilinmesi, güzel ve genç kalmayı hayal boyutundan çıkarıyor.”

İYİLEŞME SÜRECİ KISA, KESİ YAPILMAYAN TEKNİKLER

Ameliyatsız estetik uygulamalara olan talebin ileriki dönemlerde çok daha fazla artacağını düşündüğünü söyleyen Cihantimur,“Tüm bu saydıklarıma ek olarak artık zamanın son derece önemli olduğu ve çoğu zaman zamansızlıktan dem vuran modern dünyamıza, iyileşme süreci kısa, kesi yapılmayan ve cerrahi işlemlerin olası risklerini ortadan kaldıran teknikler geliştiriyorum. Lokal anestezi ya da bölgesel uyuşturma ile yapılan ameliyatsız teknikler ayrıca kesi yapılmadan ya da mikro girişlerle uygulanabiliyor. İple kepçe Kulak Estetiği, Basit Burun Estetiği, Örümcek Ağı Estetiği, Genital Güzelleştirme gibi tekniklerin ortak noktası, kişilere iyileşme döneminde sorun çıkarmayan, çoğu kesi yapılmadan gerçekleştirilen teknikler olmasıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.