‘amerika’ denen bir zavallı küçük devlet

Sadece bir vatandaş, sadece bir sanatçı hissiyatıyla yazıyorum. Siyasetin okulu yok. Ancak her şey ortada. Neler yaşanıyor insanlık ayıbı olarak, bu ayıbın da dünyadaki en büyük sebebi, küçük amerika (bir daha amerika yazarken baş harfini asla büyük yazmamaya karar verdim. Böyle küçük, böyle insanlıktan uzak bir ülkeyi gözümde dilbilgisi kurallarını uygulayıp yüceltmek istemiyorum.)

Bu küçük değersiz amerika ne istiyor müslümanlardan ve müslüman ülkelerinden? Neden hep, her şey biz müslüman ülkeleri üzerinde oynanıyor?  Neden hep İslam coğrafyasından gidiyor canlar? Bu amerika denen illet (en kısa zamanda helak olması dileğiyle) her müslüman ülkede kendisine çıkaracak bir pay buluyor.  Aynı aç kurt gibi. Saldırgan geçimsiz, huzursuz kendi huzursuzluğu kadar başka ülkelere de, başka ülke insanlarına da huzur vermiyor dünya üzerinde. Sıra bize gelmek üzere.  Bir şey yapabiliyor muyuz?  Hayır!!! Ama neden???  Bence bunun nedenini yine bir vatandaş gözüyle oldukça naif bir şekilde kendi hissettiğim gibi anlatmak istiyorum.

Hangi güçlü ülkenin peşinde amerika?  Bu terbiyesizler güçsüz gördükleri, kendileriyle savaşamayacak, başa çıkamayacak ülkelerin üzerinden ellerini çekmiyorlar. Olan da zavallı insanlara oluyor. Hiçbir şeyden habersiz, kendi halinde kendi işi gücüyle ilgilenen zavallı insanlar.  Bir bakıyorlar bir gün bu amerika denen canavar üzerlerinde dolaşıyor. Akbabalar gibi.(Allah cezalarını versin) Arada bir beddua etmezsem rahat ediyorum hoşgörün. Başlarına ne müslümanı gelse (obama) ne gavur u gelse (trump) farketmiyor hepsi birden amerikalılaşıyor. Ve tek hedef müslümanlar ya da savunmasızlar. İnsanlığı utandıran iki utanç tablosu yine onlar tarafından resmedildi. HİROŞİMA ve NAGAZAKİ Tabi tarihte yaptıkları başka zulümden şimdi bahsetmiyorum. Çok insanın canını yaktılar acaba ilahi adalet bir gün bunun cezasını bunlara verir mi ?

HİROŞİMA, 6 Ağustos 1945 Pazartesi günü II. Dünya Savaşı’nın son aşamasına gelindiğinde, saatler 08.15’i gösterirken Amerika Birleşik Devletleri ‘Enola Gay’ adlı B-29 bombardıman uçağından bıraktığı Uranyum-235 tipi ‘Little Boy’ (Küçük Oğlan) isimli atom bombasıyla nükleer saldırıyı gerçekleştirdi. Atom bombası ’Little Boy’, Hiroşima’ya tam 43 saniyede düştü ve saatler 08.16’yı gösterirken yaklaşık 600 metre yükseklikte patladı. Bomba, düştüğü yere 500 metre uzaklıktaki alan içindeki tüm insanların yüzde 90’ının ölümüne neden oldu. İlk anda 70 bin kişinin yaşamına bir anda son veren saldırı, takip eden hafta içerisinde ise 30 binden fazla kişinin hayatına mal oldu. Hatta bazı kaynaklara göre ölü sayısı toplamda 140 binin üzerine çıktı.

NAGAZAKİ 9 Ağustos 1945'te sabaha karşı 03.47'de, ABD hava kuvvetlerinin B-29 tipi bombardıman uçağı Bockscar Tinian adasından havalandı ve 'Centerboard II' adı verilen ikinci bir atom bombasını bir Japon şehrine atma görevi başlamış oldu. Nagazaki ye düşen atom bombası şehirde büyük bir yıkıma yol açtı. En az yetmiş bin kişiyi öldürdü.

Bu kendine çok güvenen, kendini büyük gören küçük ülkeye karşı güçlü bir ekonomiye sahip olmalıyız.  Asla bunlara ve başkalarına minnet etmemeliyiz. Bakın bakalım o zaman üzerimizde bu oyunları oynayabilecekler mi?  Bunun için tek çare kendi öz kaynaklarımızı şiddetle ve ivedilikle ortaya çıkarmak… üretmek, üretmek, üretmek Başka işlerle uğraşacağımıza bunlarla uğraşsaydık zaten şu anda yaşadığımız hiçbir sıkıntının esiri olmayacaktık.  Tek çözüm bu! Bir vatandaş gözüyle. İthalat yerine ihracaat. Tarım, hayvancılık. Dolayısıyla öz kaynaklarımızı devreye geçirmek.

Sanki dünya sadece onların yaşam alanı ve sadece onlar her şeyden sorumlu. ( Her şeye burunlarını soktuklarına göre) Kim veriyor bunlara bu yetkiyi? Allahın cezaları bir defolup gider misiniz? Nefret ettik! Ben şahsen elime geçirsem onlara karşı tüm insani duygularımı kaybettiğim için, tüm insanlara verdikleri zarar yüzünden, tüm insanlık adına artık ne yaparım bilinmez??? Öylesine nefret doluyum. Biri gidiyor başlarından kat be kat kötüsü geliyor. Her gelen bir öncekinden daha beter.  Bir bakıyorsunuz;  Üzerine vazifeymiş gibi arkasını dönmeden mutlaka bir müslüman ülkeye saldırıyor. Aciz ülke, aç ülke,  eli başkasının cebinde ülke. Haritadan amerika isminin bir an önce başka kimselerin canını yakmadan can-ı yürekten silinmesi dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.