Anıtkabir Ziyaretinden Sonra Bismillah Deyip İşe Başlayacaklar

Anıtkabir Ziyaretinden Sonra 'Bismillah' Deyip İşe Başlayacaklar

Aydın Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, "Aydın'ı Ege Bölgesi'nde örnek şehir yapmak istiyoruz" dedi. Ergünoğlu, Ankara'ya gidip Atatürk'e söz verdikten sonra 'Bismillah' çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

AYDIN 24 HABER

Aydın Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, "Aydın'ı Ege Bölgesi'nde örnek şehir yapmak istiyoruz" dedi. Ergünoğlu, Ankara'ya gidip Atatürk'e söz verdikten sonra 'Bismillah' çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri düzenledikleri toplantıyla basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini anlattı. Efeler ilçesindeki mekanda düzenlenen toplantıya Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, meclis üyeleri ve gazeteciler katıldı.

ATATÜRK'E SÖZ VERİP 'BİSMİLLAH' DEYİP ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ

Basın mensuplarına üzerinde zeytin dalı bulunan “Zeytinime Dokunma” yazılı ajanda hediye edildiği toplantı, Bekir Coşkun’un kaleme aldığı “Bir Kadın Gittiğinde” adlı kadın temalı sunumuyla başladı. Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin çalışmaları ile bilgiler veren Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, “Atatürk’ün çağdaş kadınları olarak Anıtkabir’e gideceğiz. Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmayacağımıza Ata’mızın huzurunda bir kez daha tekrarlayıp söz vereceğiz. Sonra Aydın’a gelip Bismillah deyip çalışmalara başlayacağız. Ben değil biz anlayışı ile siyasi görüşü, dili, dini ne olursa olsun kadın için çok çalışmak istiyoruz” dedi.

KADINI EĞİTİRSENİZ, ÜLKEYİ EĞİTİRSİNİZ

Dedikodu ile zaman kaybetmeyeceklerini belirten Ergünoğlu, iş üreteceklerini, kadınlara balık verme yerine balık tutmayı öğreteceklerini söyledi. Üreten kadının mutlu olduğunu mutlu kadının da çevresi için yararlı olacağını savunan Ergünoğlu, “Bir kadını eğitirseniz, ülkeyi eğitirsiniz” diyerek Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin eğitime çok önem verdiklerinin altını çizdi.

Ergünoğlu, Türkiye'de kadına dair bir çok çalışma yapıldığını ancak bu çalışmaları yeterli görmediğini ifade ederek, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'de eğitim düzeyi düşük ve iş gücünde olmayan kadınlarda doğum sayısı fazladır. 2 milyondan fazla kadın okuma yazma bilmiyor. Kadınların yüzde 61'i ev işleri nedeniyle çalışamıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki 550 milletvekilinin sadece 79'u kadın. 30 Büyükşehir'de yapılan seçimlerde sadece 3 kadın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Kadın cinayetleri son 4 yılda yüzde bin 400 arttı. 2014 Ocak ayında 23 kadın öldürüldü. Son 4 yılda çocuk gelin sayısı 226 bin oldu" diye konuştu.

"KADIN DAYANIŞMA MERKEZLERİ AÇMAYI PLANLIYORUZ"

Kadınların istediklerinde her şeyi başarabileceklerini kaydeden Ergünoğlu, "Kadın Meclisi olarak bizler çalışma gruplarımızla, işbirliği içerisinde olduğumuz birimlerle omuz omuz çalışarak halkımıza, öncelikle Büyükşehir olma bilincini vererek, bilim ve proje grubumuzla kadınlarımıza özgüven kazandırıp, sınırlarını zorlamayı öğretip kendilerine çalışma ortamı hazırlayabilecekleri projeler sunmayı hedeflemekteyiz. Belediyemiz ve Kent Konseyimizin destek ve yardımlarıyla beldelikten mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizde muhtarlarımızla birlikte, kadın dayanışma merkezleri oluşturup, bu merkezlerde her mahallenin ihtiyacına göre konularında uzman kişilerce verilecek olan kurslar ve aynı zamanda bilinçlendirme ve farkındalık yarama eğitimleri açmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

"AYDIN'I EGE BÖLGESİ'NİN ÖRNEK İLİ YAPACAĞIZ"

Aydın'ı marka şehir yapma yolunda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Ergünoğlu, "Aydınımızın 17 ilçesinde kurulacak olan kadın meclisleriyle ortak proje ve çalışmalar yaparak Aydın'ı Ege Bölgesi'nin örnek şehri yapmak istiyoruz. Aydın'da birçok dernek, oda, sendika ve sivil toplum kuruluşları var, her biri etkin çalışmalar yaparak güzel projelere imza atıyorlar. Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, bu kuruluşları bir araya getirerek, belediyemiz ve kent konseyimizin destekleriyle yapacağımız çalışmalarla Aydın'ı marka şehir haline getireceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

007-004.jpg

ERGÜNOĞLU:

014-002.jpg

ERGÜNOĞLU:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.