Ankara Büyükşehir Belediyesi enerjide de öncü

Ankara Büyükşehir Belediyesi enerjide de öncü

Ankara Büyükşehir Belediyesi, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, bu yenilikleri proje ve çalışmalarla tek tek hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesinin örnek projelerinden biri olarak göst...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, bu yenilikleri proje ve çalışmalarla tek tek hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesinin örnek projelerinden biri olarak gösterilen “Enerji Takip Sistemi (ETS)”, Başkent’te enerji tasarrufuna katkı sağlıyor.

138 noktada uygulamaya konulan “Enerji Takip Sistemi”yle birçok kalemde yüzde 75’lere varan oranda tasarruf elde ediliyor. Cari açığın büyük bir kısmını oluşturan enerji tüketimi nedeniyle harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesinin kaynakları verimli kullanmak amacıyla kurduğu yüzde yüz yerli sistemi diğer kamu kurum ve kuruluşları da örnek model olarak almaya başladı. EGO Cep’te, ASKİ SKADA, Ankarakart, E-Belediye gibi birçok teknolojik yeniliği Ankaralılarla tanıştıran Büyükşehir Belediyesi, milli yazılım ve donanıma sahip ETS sistemini kullanarak Türkiye’deki diğer belediyelere de öncülük ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Enerji Şube Müdürlüğünde uzman kişiler tarafından Ankara sınırları belediyeye ait elektrik panoları yakından takip ediliyor. Elektrik enerji kalitesi, miktarı ve arıza durumlarını web üzerinden kontrol edebilen sistem, herhangi bir arıza durumunu da anında merkeze bildiriyor. Enerji kayıplarını da önleyen sistem sayesinde arızanın oluştuğu yere anında ekiplerin gönderilmesi ve arızanın kısa sürede çözüme kavuşturulması sağlanmış oluyor. Daha önce manuel bir sistem kullanılırken, yeni sistemle birlikte e-posta ya da SMS yoluyla yetkilendirilmiş kişiler kısa sürede bilgilendiriliyor.

Arıza çözümünde hızlılık ve erken tespit

Enerji Takip Sistemi kullanımı ile sağlanan faydaları gören diğer kamu kurumlarından gelen teknik destek taleplerini karşılıksız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi, otomatik kontrol ettiği sistemle aynı zamanda iş gücü, zaman, araç ve yakıt tasarrufu da sağlıyor. Tüm bu masraflarda tasarruf oranı bu sayede yüzde 75 seviyelerine kadar çıkabiliyor. Sistemin sağladığı diğer bir avantaj da takip edilen noktalardaki olası arıza ve olumsuzluklar için erken tespit imkanı. Geriye dönük verileri arşivleyen program, ayrıca arızanın nedenini belirleyerek, bakım ve onarımı konusunda anında müdahalede bulunabiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 138 lokasyonda kullandığı ETS’yi kısa zaman içerisinde 200 ayrı noktada faaliyete geçirmeyi planlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.