Ankara’da “Bangladeş Kültür Akşamı” düzenlendi

Ankara’da “Bangladeş Kültür Akşamı” düzenlendi

Bangladeş’in Ankara Büyükelçiliği tarafından, ülkenin 46. Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında “Bangladeş Kültür Akşamı” düzenlendi.Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi M. Allama Siddiki’nin ev sahipliğind...

Bangladeş’in Ankara Büyükelçiliği tarafından, ülkenin 46. Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında “Bangladeş Kültür Akşamı” düzenlendi.

Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi M. Allama Siddiki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Bangladeş Kültür Akşamına, Türkiye-Bangladeş Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de katıldı.

Büyükelçi M. Allama Siddiki, yaptığı açılış konuşmasında, Bangladeş’in 9 aylık bir savaştan sonra 16 Aralık 1971’de Pakistan’dan bağımsızlığını kazandığını belirterek, bağımsızlık savaşında hayatlarını kaybedenleri andı. Bangladeş’in kurtuluş savaşına destek veren tüm ülkelere teşekkür eden Siddiki, Bangladeş ve Türkiye’nin iki kardeş ülke olduğunu hatırlatarak, ikili ilişkilerin iyi olduğunu belirti.

Türkiye-Bangladeş Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Gizligider de konuşmasında, "Türkiye ve Bangladeş ilişkileri sadece iyi ilişki değil. Kardeşlik ilişkisidir" sözlere yer verirken, İslam dünyasının zor günler geçirdiğini ve eskisinden daha fazla birleşmenin gerektiğini vurgulayıp, "Eğer bir olabilirsek ve ’Dünya 5’ten büyüktür diyebilirsek’, gelecek bizimdir" ifadelerini ekledi.

Ebubekir Gizligider, Bangladeş’e, Arakanlı Müslümanlara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Programda Bangladeş’in geleneksel dansları, şarkları ve genel kültürel gösterişler yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.