Ankara’da şehitler gözyaşlarıyla anıldı

Ankara’da şehitler gözyaşlarıyla anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle Cebeci Askeri Şehitliği’nde düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı.18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’ni...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle Cebeci Askeri Şehitliği’nde düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle Cebeci Askeri Şehitliği’nde tören düzenlendi. Resmi törene eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bürokratlar ve şehit aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende şehitler için saygı atışı yapıldı. Ankara Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Ankara Büyükşehir Belediyesi çelenklerinin konulması ile devam eden törende, Kur’an-ı Kerim okunarak, şehitler için dua edildi. Törenin ardından Vali Topaca, şehitlikteki şeref defterini imzaladı. Daha sonra şehit mezarlarını ziyaret eden Cemil Çiçek, Ercan Topaca, Mustafa Tuna ve beraberindeki heyet kabirlere kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı. Şehit aileleri, şehit mezarlarının başında Kur’an-ı Kerim ve dua okudu.

Törende bir konuşma yapan Vali Topaca, “Çanakkale Zaferi, inancın, vatan sevgisinin, birlikte ve beraber olma anlayışının, dünyanın en güçlü devletleri ve ordularına karşı kazanılan zaferin adıdır. Vatan sevgisi ve imanın en yüksek teknolojiye sahip güçlü orduları dize getirdiği manevi gücün adıdır Çanakkale” ifadelerini kullandı.

Bugün Çanakkale ve İstiklal Harbi’nde yaşananlardan farklı bir durumun yaşanmadığına dikkat çeken Topaca, “Bugün de o dönem yaşadığımız hususlar, düşmanlıklar, ihanetler aynen devam ediyor. Bugün, müttefikimiz dediğimiz devletler, kurumlar, kişiler bize karşı birlikte hareket ediyor ve ülkemizin, milletimizin, devletimizin birliğine kastedenlere olanca güçleriyle yardım ediyorlar. Uluslararası kurumlar ve medya propagandaları güçlü bir şekilde ülkemizin ve devletimizin aleyhine yapmaya çalışıyorlar. İşte Afrin. Ordumuz sivilleri en itinalı şekilde koruduğu halde, vatandaşa hizmet eden kurumları koruduğu halde, hastanelere dokunmadığı halde, kadın ve çocukları korumaya aldığı halde ordumuzun hastaneyi bombaladığı gibi yalanları dünyanın en büyük medya kuruluşları yayına koyabiliyorlar. Silahları ve askerleri Çanakkale’deki gibi, İstiklal Harbi’ndeki gibi yine çok. Yine biz yalnızız. Yine içte de hainler var. Bu güçlerin hepsinin ortak amacı ülkemizi ve milletimizi sömürmek ve köleleştirmek. 15 Temmuz’u düşünün, Zeytin Dalı Harekatı’nı düşünün, Fırat Kalkanı Harekatı’nı düşünün, Kıbrıs Barış Harekatı’nı düşünün, Akdeniz’de enerji arama konusundaki ülkemizin girişimlerine karşı çıkartılmaya çalışılan engelleri düşünün. Hiçbir şey değişmemiştir. Çanakkale’de yaşadığımızı bugün de aynen fazlasıyla yaşıyoruz. Çanakkale’de atalarımız bunlarla nasıl mücadele etmişse, nasıl birlik ve beraberlik içinde o yenilmez denilen orduları yenmişse, biz de bugün aynı imanla, aynı güçle, aynı anlayış ve birliktelikle ülkemize, milletimize, devletimize yönelik tehlikeleri hep birlikte bertaraf edecek güce ve imana sahibiz. Bizim ülkesini seven, ülkesi için her an şahadeti göze alan, biraz sonra öleceğini bile bile sınırını, ülkesini savunmaktan korkmayan yiğit evlatlarımız var. Bunlar olduğu sürece, bu imanı kaybetmediğimiz sürece devletimizin ve milletimizin varlığı ilelebet hayatta kalacaktır” dedi.

Yüzbaşı Arda Gürhan ise, 18 Mart’ın Türk milletinin onur ve gurur günü olduğunu söyledi. Yüzbaşı Gürhan, “18 Mart, askerlik çağı geldiğinde oğlunun eline kına yakıp ‘haydi oğlum haydi git, ya gazi ol ya şehit ol’ diye askere gönderen anne ve babaların günüdür. Bugün ölümsüzlük şerbetini içerek Allah’a kavuşanların günüdür. Bugün, barutun kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Bugün, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında ‘ölmek için güzel bir gün annem’ diyerek göğsünü tanklara, silahlara, hainlere karşı siper edenlerin günüdür. Türk milleti vatan bildiği toprak üzerinde tarih boyunca bir bayrak altında özgür ve bağımsız olarak kalabilmesini şehitlerine borçludur. Türk milletinin gücü, onuru, bağımsızlığı şehit kelimesinde gizlidir. Şehitler vatan uğruna canlarını feda eden, kendilerinden sonra gelen kuşaklara en kutsal hak olan yaşama ve özgürlük hakkını kazandıran ölümsüz kahramanlardır” diye konuştu.

Şehitliği ziyaret eden Sancaktar Muratoğlu, “Bugün şehitleri anma günü. Şehitlerimizi anlatmaya gerek yok. Bu şehitler vatanını, milletini, devletini, bayrağını korumak için kendi canlarını siper etmişlerdir. Bu vatanı, devleti, milleti korumak için topyekun karşı durmamız lazım. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım” ifadelerini kullandı.

Hakkari Çukurca’da 1993 yılında oğlunu şehit veren Abdullah Başpınar ise, “Çocuğumuzu büyüttük, 20 yaşına geldi, elini kınaladık asker ettik. Kırmızı bayrakla geri geldi. Biz onun hasretini çekiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.