Anlaşmak için engel tanımadılar

Anlaşmak için engel tanımadılar

Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi öğrencileri, Muğla’nın Ortaca ilçesinde bulunan Başaran Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören engelli bireylerle bir araya geldi.Öztaş Anadolu Lisesi 10’u...

Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi öğrencileri, Muğla’nın Ortaca ilçesinde bulunan Başaran Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören engelli bireylerle bir araya geldi.

Öztaş Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencileri “Engel Tanımıyoruz” projesi kapsamında, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler ile özel bireyler kokulu taş, taş boyama, ritm tutma, ebru boyama gibi çeşitli aktiviteler yaparak hem eğlendiler hem de kaynaşma fırsatı buldu.

Amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu vurgulayan Öztaş Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nurhan Çilsal, “10’uncu sınıf öğrencilerimizin yaptığı proje ile bizden farklı olan bireylerin farkına varıp, onlar ile iletişim halinde beraber vakit geçirmek için buraya geldik. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Öztaş Anadolu Lisesi ile birlikte “Engel Tanımıyoruz” projesini yürüttüklerini aktaran Başaran Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Psikoloğu Semra Aksuyek, “amacımız engelli öğrenciler ile Öztaş Lisesi öğrencilerinin kaynaşması, empati becerilerinin geliştirilmesi ve sosyal farkındalık oluşturulması” şeklinde konuştu.

Empati üzerine eğitim aldılar

Projenin ilk ayağında öğrencilerin Muğla Üniversitesi öğretim görevlilerinden empati üzerine eğitim aldığını belirten Aksuyek, “Projenin 2’nci ayağında da öğrencilerin tanışmasını sağladık. Tanışmanın eğlenceli geçmesi için kokulu taş yapıyorlar, taş boyuyorlar, ritm grubu kurdular. Birlikte vakit geçirmenin eğlenceli olabileceğini kavramaya çalışıyorlar” dedi.

“Hepimizin aynı olduğunu göstermek istiyoruz”

Öğretmenlerinin de desteğini alarak, 6 arkadaş “Engel Tanımıyoruz” projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Öztaş Anadolu Lisesi öğrencisi Arife Tokmak ise şunları kaydetti:

“Sokakta tekrar geri dönüp bakmadan, onları topluma kazandırmak, hepimizin aynı olduğunu herkese göstermek için böyle bir etkinlik yaptık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.