Antik Kentte İdil Biret’ten piyano resitali

Antik Kentte İdil Biret’ten piyano resitali

Dünyaca ünlü piyano ve devlet sanatçısı İdil Biret, dünyanın en büyük mermer antik kentlerinden Muğla’nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti’nde konser verdi.Antik dönemden günümüze kadar tü...

Dünyaca ünlü piyano ve devlet sanatçısı İdil Biret, dünyanın en büyük mermer antik kentlerinden Muğla’nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti’nde konser verdi.

Antik dönemden günümüze kadar tüm uygarlıkları içinde barından gladyatörler ve aşkın kenti Muğla’nın Yatağan ilçesindeki UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’ndeki12 bin kişilik antik tiyatroda piyano ve devlet sanatçısı İdil Biret konser verdi. 3 bin yıllık bir geçmişe sahip antik kentin antik tiyatrosunun 8 bin kişilik oturma bölümü restore edilirken, konseri yaklaşık 10 bin kişi izledi. Konser için antik kente akın eden ve oturacak yer bulamayan vatandaşlar antik kentin tarihi mermerlerinin üzerinde ve yerde oturarak konseri izlediler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yatağan Belediyesince düzenlenen konserde, Şef Münir Akalın yönetiminde piyano sanatçısı İdil Biret ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası sahne aldı.

Devlet sanatçısı İdil Biret, bir buçuk saat sahnede kalırken birçok ünlü eseri antik kentte yankılattı. Muğla’da tatillerini geçiren yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği konsere toplumun her kesiminden izleyici katıldı. İdil Biret konserinde Modest Mussorgsky’in ’Çıplak Dağda bir gece’ ve Edward Grieg’in ’Piyano Konçertosu’ sahnelendi.

Konserin ardından konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İdil Biret’in Aspendos’da ilk ve Stratonikeia’da ise tek konser veren tek sanatçı olduğunu belirterek, “Umuyorum ki böyle güzel bir müzik ziyafetini gelecek sene de hep beraber gerçekleştiririz” dedi.

Biret ise, kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burası harika bir mekan. Buradaki amfi tiyatro insana güzel esin kaynağı oluyor” diye konuştu.

Konser sonunda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İdil Biret’e çiçek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.