Arıcıların yüzü bal ormanları ile gülüyor

Arıcıların yüzü bal ormanları ile gülüyor

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Çukurören Köyünde bulunan bal ormanı arıcıların yüzünü güldürüyor.Orman ve Su İşleri Bakanlığı doğanın mucizevi besinlerinden olan balın üretiminin artması maksadıyla...

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Çukurören Köyünde bulunan bal ormanı arıcıların yüzünü güldürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı doğanın mucizevi besinlerinden olan balın üretiminin artması maksadıyla bütün yurtta çalışmalarına devam ediyor. Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Kütahya Gediz’de kurulan Çukurören Bal Ormanı arıcılara ev sahipliği yapıyor.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Gediz’e bağlı Çukurören Köyü’nde tesis edilen Çukurören Bal Ormanı bal üretimi konusunda arıcılara desteğini sürdürüyor. 2012 yılında 450 dekara kurulan bal ormanında akasya, mahlep, zerdali, badem, iğde ve servi türlerinden oluşan toplam 12 bin 530 adet fidan toprakla buluştu. Ayrıca bal ormanına 24 bin adet badem tohumu ocaklar halinde ekilerek, üretilen balın kalitesi ve tadı daha yüksek seviyeye çıkarılacak.

Bal ormanının konum itibariyle Murat Dağı’nın su pınarları ile zengin bitki örtüsüne komşu olması da bal kalitesine katkının yanı sıra arıcılara görsel bir şölende sunuyor.

“Vatandaşımız da Devletimiz de Kazanacak”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya’daki bal ormanı sayısını daha da artıracaklarını müjdeleyerek “Domaniç, Emet, Tavşanlı’da birer adet; Simav ve Gediz’de ikişer adet, Kütahya’da beş adet olmak üzere toplam 12 adet bal ormanını arıcıların hizmetine sunduk. Bu yıl içerisinde 2 bal ormanı daha tesis edeceğiz. Orman teşkilatımızın özverili çalışmalarıyla bal üretimimizi artıracağız. Bal ormanları ile sağlıklı beslenen nesiller yetiştireceğiz. Böylece vatandaşımız da devletimiz de kazanacak” değerlendirmesinde bulundu. (RB-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.