Artvin Günleri’nde Atabarı Rekoru Kırıldı

Artvin Günleri’nde Atabarı Rekoru Kırıldı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri’nin, üçüncü gününde Artvin’in geleneksel halk oyunu atabarı rekoru kırıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri’nin, üçüncü gününde Artvin’in geleneksel halk oyunu atabarı rekoru kırıldı. Atabarı oyununa Artvin protokolü ve Feshane’yi ziyaret eden Artvinliler yoğun ilgi gösterdi.

Artvin Valiliği, Artvin Vakıfları, Federasyonları ve Dernekleri tarafından ikinci kez gerçekleştirilen Artvin Tanıtım Günleri’nin üçüncü gününde, Atabarı rekoru kırıldı. Artvin Valisi Kemal Cirit ve Artvin Tanıtım Günleri yürütme kurulu üyeleri başta olmak üzere çok sayıda Artvinli Atabarı oyununa ilgi gösterdi. İstanbul’daki Artvinlileri, memleket hasreti çekenleri ve Artvin kültürüne ilgi duyanları bir araya getiren Artvin Günleri, Artvin’i İstanbul’a taşıdı.

GELENEKSEL KÖY DÜĞÜNÜ YAPILDI

Artvin Tanıtım Günleri’nin üçüncü günü birbirinden güzel sürprizlere sahne oldu. Unutulmaya yüz tutmuş Anadolu geleneklerinden olan köy düğünlerini de tekrar hatırlatmak amacıyla saat 12:00’de gerçek bir Geleneksel Artvin Düğünü yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleşen köy düğünü İstanbulluları Artvin’e götürdü. Artvin’den özel olarak getirilen atlar, köy evini temsilen yapılan platform, aksesuarlar, kostümler ve oluşturulacak konvoy ile her şey aslına uygun yapıldı. Gerçek bir çiftin evlendiği düğünün nikahını ise kendisi de bir Artvinli olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı. Saatler 15.00’i gösterdiğinde ise daha önce Artvin’de gerçekleştirilen Atabarı Rekor Denemesi, Feshane’de gerçekleştirildi. Geleneksel Artvin Köy Düğünü’nde ve Atabarı Rekor Denemesi’nde FLYCAM çekimi ile havadan görüntü alındı ve canlı yayın ekiplerine verildi.

Atabarı denemesinin çok başarılı olduğunu belirten Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kemal Abdullahoğlu, "Feshane’deki tanıtım günlerinin hepsi birbirinden güzel ama Artvin bir başka güzel. Gerçekten çok etkilendim. Artvin, Türkiye’de maalesef fazla bilinmiyor. Yemyeşil bozulmamış doğasıyla çok güzel bir şehir. Artvin’in yöresel yemeklerinden kültürü ve folklorüne kadar her şeyi burada görüyoruz. Gönül ister ki, İstanbul ve Türkiye Artvin’i daha çok tanısın. Çünkü Artvin, 81 ilimiz içerisinde en az bozulmuş ve belki de hiç bozulmamış dünyalar güzeli bir şehir. 17 milyon İstanbullu, tüm özellikleriyle Artvin’i burada tanıyor. Atabarı denemesi de son derece başarılıydı. Bir şehir ancak bu kadar güzel tanıtılabilir" ifadelerini kullandı.

Artvin Tanıtım Günleri, yarın sona eriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.