Asansör Sektörü 25 Eylülde İzmir’de Buluşuyor

Asansör Sektörü 25 Eylül'de İzmir’de Buluşuyor

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubeleri tarafından 25-27 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenecek Asansör Sempozyumu ve Sergisi öncesinde bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

- TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubeleri tarafından 25-27 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenecek Asansör Sempozyumu ve Sergisi öncesinde bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Asansör sektörünün Türkiye’deki en önemli etkinliklerinden biri olan Asansör Sempozyumu ve Sergisi, 25-27 Eylül 2014 tarihlerinde İzmir’de gerçekleşecek. Sempozyuma kısa bir zaman kalmışken, MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde sempozyum düzenleyicisi kurumlar tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya MMO adına MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin, EMO adına ise EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş katıldı. Toplantıda konuşan Güniz Gacaner Ermin, asansör teknolojisindeki çok hızlı gelişmelerin, mühendisliğin önemini giderek arttırdığına dikkat çekerek, “Bu nedenle TMMOB Elektrik Mühendisleri ve TMMOB Makina Mühendisleri Odaları kendi meslek alanlarını doğrudan ilgilendiren asansör sektörüne yönelik çalışmalarını her anlamda geliştirerek meslek, üye ve toplum yararı çerçevesinde yoğunlaştırmaktadır” dedi. Sempozyumun 2006 yılından bu yana iki yılda bir düzenlendiğini ve bu yılki sempozyumun ana temasının “Güvenlik ve Teknoloji” olacağını ifade eden Ermin, “Ülkemizde ve dünyada yaşanan teknolojik gelişmelerin irdeleneceği, yasal düzenlemelerin ve standartların sektöre etkilerinin tartışılacağı sempozyumun, ülkemizde yaklaşık sayısı 300 bini bulan asansörlere ilişkin, ilgili sektörde üretim ve üretim sonrası süreçlerde yaşanan sorunların ve bunların çözüm önerilerinin ortaya konulacağı bir etkinlik olması hedeflenmektedir” diye konuştu. Ermin, sempozyum süresince çeşitli panel, açık oturum ve kursların düzenleneceğini belirterek asansör sektörünün bütün bileşenlerini etkinliğe katılmaya davet etti. Ermin’in ardından söz alan EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş ise, geçtiğimiz haftalarda Mecidiyeköy’de gerçekleşen ve 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan kazaya dikkat çekerek, “Sempozyumumuz süresince asansör ve benzeri kaldırma cihazlarının daha güvenli hale gelmesi için neler yapılması gerektiği üzerine de çalışmalar olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.