Asker Arkadaşları 49 Yıl Sonra Buluştu

Asker Arkadaşları 49 Yıl Sonra Buluştu

Askerlik hizmetini 1965-67 yıllarında İstanbul Beşiktaş’ta o zamanki İnzibat Bölge Komutanlığı’nda yapan Hakkı Karaca, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının eylemine tanıklık eden askerlik arkadaşlarını Aydın merkez Efeler ilçesinde bir araya getirdi.

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Hayatta bazı anlar, arkadaşlıklar hiç unutulmaz. 4 arkadaşın unutulmaz olduğunu söylerler. Sınıf arkadaşı, hastane arkadaşı, hapishane arkadaşı ve asker arkadaşı… Mutlaka herkesin bu arkadaşlıklardan birisi veya birkaçıyla birçok anısı vardır. Bu arkadaşlıkların ortak özelliği asla, ölene kadar unutulmamasıdır.

Askerlik hizmetini 1965-67 yıllarında İstanbul Beşiktaş’ta o zamanki İnzibat Bölge Komutanlığı’nda yapan Hakkı Karaca, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının gerçekleştirdiği 6. Filo olaylarında inzibat görevinde bulunan askerlik arkadaşları Selahattin Terzioğlu, Mehmet Emin Pınar, Harun Say, Birol Girgin, Ümit Bilici, Muharrem Mekik, Adil Şık, Şakir Erdil, ve Hasan Akduman’ı bir araya getirdi.

"SENİ BULMAKTA ZORLUK ÇEKMEYECEĞİM"

Balıkesirli Ümit Bilici’nin askerde hatıra olsun diye arkadaşlarına yazdırdığı notlardan kendisine ulaştığını belirten Hakkı Karaca, “askerdeyken Ümit’e ‘Sevgili Ümit seni hafızamın rafları arasına öylesine yerleştirdim ki seni seneler sonra bulmakta zorluk çekmeyeceğim’ diye not yazmıştım. Yazdığım o notun altına yazdığım adresimden yıllar sonra Ümit’le telefonla irtibat kurduk. Daha sonra diğer arkadaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Bazıları vefat etmiş. Ulaşabildiğimiz askerlik arkadaşlarımızla önceleri telefonda görüşüyorduk daha sonra yüz yüze görüşmek üzere sözleştik. İlk olarak geçen yıl Balıkesir’de bir araya geldik. Şimdi de Aydın’da beraber olduk” dedi.

Eski dostlar, yurdun dört bir yanından çıkıp Aydın'a geldiler ve toplantıya katıldılar, gelirken hatıra defterleri ve askerlik albümlerini de yanlarında getiren arkadaşlar çok duygusal anlar yaşadılar.

DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARININ EYLEMİNE TANIKLIK ETTİLER

Deniz Gezmiş’in başında bulunduğu devrimci gençler tarafından 6. Filo’nun askerlerinin denize döküldüğü olayda inzibat olarak görev yaptıklarını belirten Hakkı Karaca o zaman yaşadıklarını şöyle anlattı. “6. Filo Türkiye'ye gelmişti. Öğrenciler Filo'nun gelişine, Amerika'yı protesto eden ve karaya çıkışlarını engellemeyi amaçlayan bir miting düzenlediler. Amerikan askerlerinin kıyıya yaklaştığını gören gençler 6. Filo’yu taşlamaya başladılar. Bazı Amerikan askerleri denize düştü. Amerikan askerlerini taşlayan gençler o sırada görev yapan arkadaşlarımızdan bazılarını omuzlarda taşıdılar.”

"KARDEŞ GİBİYDİK"

Hababam Sınıfı’nı aratmayacak hatıralarını olduğunu belirten Hakkı Karaca, “Biz askerde kardeş gibiydik. Askerlik görevi sırasında oluşan dostluğumuz 49 yıldır devam ediyor” diye konuştu.

Askerlikte yaşadıklarının tatlı bir hatıraya dönüştüğünü anlatan asker arkadaşları bir başka ilde buluşmak üzere sözleştiler. Nerede buluşacaklarını ise daha sonra kararlaştıracaklar.

asker-arkadaslari-49-yil-sonra-bulustu.JPG

asker-arkadaslari-49-yil-sonra-bulustu-001.JPG

asker-arkadaslari-49-yil-sonra-bulustu-002.JPG

asker-arkadaslari-49-yil-sonra-bulustu-003.JPG

asker-arkadaslari-49-yil-sonra-bulustu-004.JPG

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.