Askerler, Kordon’u ‘Şehitler Ölmez’ Haykırışla İnletti

Askerler, Kordon’u ‘Şehitler Ölmez’ Haykırışla İnletti

İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde askerlerin “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sözleri duygu dolu anlar yaşatırken, Kordon askerlerin ayak sesleriyle inledi.Büyük taarruzun ardından kazanıl...

İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde askerlerin “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sözleri duygu dolu anlar yaşatırken, Kordon askerlerin ayak sesleriyle inledi.

Büyük taarruzun ardından kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. Yıldönümü İzmir’de de törenlerle kutlandı. Zafer Bayramı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda resmi geçit töreni yapıldı. Tören Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tören aracı üzerinden vatandaşların bayramını kutlayarak başladı. Vali Mustafa Toprak, “Herkesin Zafer Bayramı kutlu olsun” diyerek araçtan halkı selamladı.

Törende daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da törene kutlama mesajı gönderdi. Kutlama mesajları ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından resmi geçit törenine geçildi. Vatandaşlar askerlerin geçit yaptığı sırada alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu.

“HİÇBİR GÜCE BOYUN EĞİLMEYECEĞİNİ GÖSTERMİŞTİR”

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Piyade Kurmay Yüzbaşı Eser Bingül,30 Ağustos zaferinin kahramanlığın bir eseri olduğunu belirterek, “İşgal atında zulüm ve haskızlığa maruz kalan milletimiz kendisi tarih sahnesinden silmek isteyenlere ağır bir ders vermiştir.İlk adımı Sakarya’da atılan kurtuluş destanının son aşaması olan zaferi, Anadolu’da sağlanan mili birlik ve beraberliğin varoluş mücadelesinin soncuudr. Bu zafer kahramanlığın eseridir. Bu zafer, Türk ulusunun en zor şartlarda bile hiçbir güce boyun eğmeyeceğini göstermiştir” dedi.

Konuşmanın ardından resmi geçit töreni başladı. Törende kara, deniz ve hava kuvvetlerinin oluşturduğu karma bando eşliğinde motorlu ve hava birliklerinin geçişi ve hava araçlarının gösteri uçuşları yapıldı. Tören sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçak ve helikopterler de alanın üzerinden geçerek kutlamalara katıldı. Törene yoğun ilgi gösteren İzmirliler, ellerindeki Türk bayrakalrını sallayarak geçit törenine eşlik ederek, töreni coşkuyla izledi.

ASKERLER DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Resmi geçit törenin ardından geçmiş yıllardaki kutlamalarda yapılmayan ve herkesi duygulandıran anlar da yaşandı. Törenin ardından askerler tüm şehitler için bir anda “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sözleriyle yürümesi İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda gurur yaşattı. Askerlerin sözleri ve ayak sesleri karşısında duygulanan ve alkış tutan vatandaşlar, ellerinde cep telefonlarıyla unutulmaz anı görüntülemeye çalıştı. Askerler sık sık "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türküm diyene", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" haykırışlarıyla yeri göğü inletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.