Askıda ekmek kampanyamız başladı!

Askıda ekmekmiş; siz ekmeği asmadınız insanı astınız, insanlar aç ve birçok insan intihar ediyor, bu sizin ayıbınız. Çözüm olarak bunu mu buldunuz? Bunu ramazan ayında vatandaş zaten yapıyor. Siz ne yapıyorsunuz ondan haber verin? Seksen bir milyon insan çalışıyor bir avuç insana bakıyor. Başka bir yerden bakarsak, azınlık bir kaymak tabaka var bütün zenginlik onlara kayıyor. Vatandaş taş yesin! Batılı ülkelere baktığımızda nasıl da insanlarına sahip çıkıyorlar. “Siz rahat olun biz size bakarız” diyor devlet. Bizdeyse; vatandaş hep beraber çalışıp birilerine bakmak zorunda kalıyor.

İngiltere’de bir arkadaşımın kızı yaşıyor uzun senelerdir. Devlet, kirasını haftalık alışverişini karşılayarak tatil parasını bile vererek katkı sağlıyor. Bu sene Türkiye’ye gelen bu insan en iyi yerlerde, güzel mekânlarda devletin kendine sağladığı imkânlarla tatil yaptı. Tıpkı bizim emekliler, bizim vatandaşlar gibi. Gülesim geliyor yazarken ama acı acı gülesim geliyor. İnsanları önce fakirleştirip, bir ekmeğe muhtaç edip,  ondan sonra da ekmek desteği vermek? Bunu mantıkla açıklayacak bir babayiğit var mı? Çıksın ortaya…’’Askıda ekmek’’ ne iyi düşündünüz ya, bundan daha iyi çözüm olamazdı vatandaşın açlığına…

Bizim en büyük şanssızlığımız; böyle tam dibe vurmuş bir ekonomide bu salgına yakalanmış olmamızdır. Başka ülkelere bakınca imrenmemek elde değil. Sanıyorum bu salgının en kötü en derin vurduğu ülkelerden biriyiz. Vatandaş kendi kendiyle başbaşa, kendi sıkıntılarıyla, hiçbir destek almadan kendi başetmek zorunda kaldı, başedebildi mi? Maalesef bu şartlarda ne mümkün! İntihar eden, edene…

Vatandaşı bir ekmeğe muhtaç eden bu insanlar ve bu teklifi getiren beyefendi acaba kendisi askıdaki ekmeğe muhtaç olsalardı ne yaparlardı? Vatandaşın bir ekmeğe muhtaç olduğu gerçek, bunu görüyoruz, biliyoruz, şahit oluyoruz. Çözümü bu şekilde mi olmalı? Vatandaşı bu duruma getirmemektir esas olan. Hem sanıyor musunuz; bir tek ekmekle insanların ihtiyaçları bitiyor? Bir Avrupalının, yurt dışında refah içinde yaşayan insanların yaşadığı gibi her şeye ihtiyacı var insanca yaşaması gereken herkesin. Evet ülkemde böyle bir kaymak tabaka var da o kaymak tabakanın içine ne yazık ki vatandaş asla giremiyor! Girmek şöyle dursun seyretmekle kalıyor! Siz çocuğu gözlerinin içine baka baka bir şey istediği zaman bunu alamayan bir babanın duygusunu bilir misiniz? Nereden bileceksiniz?

Şimdi geldiğimiz nokta da; askıda ekmek oldu ne yazık ki, sadece o yetmez. Hazır çocuk bezlerini de askıya koyun, askıda çocuk bezi, askıda çocuk maması, askıda süt, askıda et, emekliye, memura askıda maaş yapın hatta o zaman siz ne güne duruyorsunuz kendinizi de koyun askıya. Hiç şöyle bir durup bakmaz mısınız, vatandaşın kadraja girdiği fotoğrafa. O fotoğrafta siz yoksunuz zaten, çileli vatandaş var. Tam bir arabesk haline getirdiniz ülkeyi. Yumruğumuzu vurup bağıra bağıra ağlamak geliyor içimizden ama kimse sesimizi duymuyor! Herkes kendi sevdasında ülke ölüyor ölüyor, at gözlüklerini çıkarın beyler!

Devletin görevi ekmek dağıtmak değil vatandaşın refahını sağlamaktır. Hani “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” demiş zatı muhterem. Hah! İşte bizde aynısını diyoruz demek ki neymiş; siz bizden değilsiniz.

askida-ekmek.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum