ASKİ’den aynı faturaya iki defa tahsilat!

ASKİ’den aynı faturaya iki defa tahsilat!

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nün otomatik ödeme talimatı veren abonelerden Mayıs ayı faturaları için iki kez tahsilat yaptığı öğrenildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü su faturaları için bankaya otomatik ödeme emri veren vatandaşları uyaran Ulusal Kanal Aydın Mali İşler Sorumlusu Turgay Öztürk, ASKİ’nin aynı fatura için iki kez tahsilat yaptığını söyleyerek, “Lütfen otomatik hesaplarınıza kontrol ediniz” uyarısında bulundu.

Öztürk, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada aynı faturaya iki defa tahsilat olayını şu sözlerle anlattı:

turgay-ozturk.jpg“ASKİ Mayıs ayı faturaları için 2 kez ödeme talimatı göndermiş, buna istinaden aynı faturayı bankalar 2 kez keserek ASKİ hesabına yatırmış. Telefonuma otomatik ödeme talimatı verdiğim bankadan gelen mesaja kontrol ettiğimde tesadüfen öğrendim. Daha sonra banka hesabıma girerek hesap hareketlerinden ödemenin yapıldığını gördüm” dedi.

Otomatik ödeme talimatı verdiği banka şubesine giderek yetkililerden bilgi aldığını belirten Öztürk, “Akbank'a gittim faturaların 2 kez ödendiğini doğruladılar ve fotokopilerini kaşeleyip imzaladılar tarafıma verdiler. ASKİ'ye götürmemi söylediler. ASKİ’ye gittim. “Otomatik Ödeme Talimatı” birimine bankadan çift ödeme yapıldığını, bunun bankadan kaynaklanan bir hatamı, yoksa ASKİ'den kaynaklanan bir hatamı olduğunu sordum. ASKİ'den kaynaklanan bir hata olduğunu söylediler. Benden mükerrer ödemenin iadesi için dilekçe aldılar. En geç 30 gün içerisinde banka hesabına geçeceğini bildirdiler. ASKİ'ye 30 günlük bir kredi vermiş oldum!” sözleriyle tepki gösterdi.

untitled-1-016.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.