ASKİden Yalanlama

ASKİ'den Yalanlama

Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “ASKİ vidanjörleri, atık suları DSİ kanalına mı boşaltıyor?” haberine yalanlama geldi.

AYDIN 24 HABER

Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bir internet gazetesinde yer alan “ASKİ vidanjörleri, atık suları DSİ kanalına mı boşaltıyor?” haberinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı Germencik Şube Şefliği tarafından yapılan bu açıklamada, “kesinlikle atık suyu DSİ kanalına boşaltma gibi bir durum söz konusu olmamıştır. Haberde bahse konu olan durum, yağmur sonrası çukur alanlara dolan suların vatandaşlardan gelen şikayet üzerine çekildikten sonra boşaltılması çalışmasıdır. Haberde de görüleceği üzere kanala boşaltılan su çamur tonundadır. ASKİ Genel Müdürlüğü olarak vidanjör hizmeti sonrasında alınan atık sular, il genelinde bulunan “atık su artıma tesisleri” ile “kanalizasyon kollektör hatlarına” boşaltılmaktadır. ASKİ Genel Müdürlüğü çevreyi koruyan ve düşünen bir kurumdur. Kesinlikle çevreye zarar veren atıkları, doğal ortama boşaltmamız söz konusu olamaz.

ASKİ Genel Müdürlüğü’nün kurulmasından bu yana İl genelinde devre dışı olan 9 adet atık su artıma tesisinin, ivedi olarak bakım ve tamiratlarını yaparak devreye almış olması kurumumuzun çevreye duyarlı olduğunun bir göstergesidir” görüşüne yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.