ASKİ’ye  350 Bin  Liralık  Ceza

ASKİ’ye 350 Bin Liralık Ceza

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne arıtma tesisinin enerji maliyeti yüksek olduğu gerekçesiyle çalıştırılmadığı ve tesiste biriken atık suların arıtılmadan Çine Çayı'na bırakılması ceza getirdi.

Aydın Çine'de belediyenin 2014'ten itibaren Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiği modern arıtma tesisinin enerji maliyeti yüksek olduğu gerekçesiyle çalıştırılmadığı ve tesiste biriken atık suların arıtılmadan Çine Çayı'na bırakıldığı şikayetleri üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri inceleme yaptı.

Atık suyun Çine Çayı'na bırakıldığı Kahramanlar Mahallesi'nde yapılan inceleme sonucunda çevrenin kirletildiği tespit edilerek, Çine Belediyesi'ne 350 bin lira ceza kesildi. Kirlilik nedeniyle simsiyah akan Çine Çayı'nda balık ölümleri yaşandığı ve sulanan arazilerin çoraklaştığı görüldü.

"Suyu kullanamıyoruz"

Büyükşehir Belediyesi'nin çevreye karşı duyarsızlığına isyan eden Çineli çiftçi Ömer Kanık, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e durumu iletmek istediklerini, fakat kendisine ulaşamadıklarını söyledi. Kanık, "Çine Çayı kenarındaki tarlamda pis koku nedeniyle işçi bile çalıştıramıyorum.
Buradan su kullanamıyorum. Kirlilik nedeniyle balıklar da ölüyor. Çine Çayı artık insan ve canlı hayatını tehdit eder hale geldi" diye konuştu ve yetkilileri göreve çağırdı.(YENİ ASIR)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.