Aslan: Müze Kültürünü Çocuk Yaşta Aşılamak Gerekiyor

Aslan: "Müze Kültürünü Çocuk Yaşta Aşılamak Gerekiyor"

Özel Hüseyin Aslan Anaokulu öğrencileri, Konak Belediyesi'ne ait İzmir Mask Müzesi'ni ziyaret etti. Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Gönül Yılmaz eşliğinde kendi masklarını da yapan minikler, ilginç maskların başından dakikalarca ayrılamadı.

- Özel Hüseyin Aslan Anaokulu öğrencileri, Konak Belediyesi'ne ait İzmir Mask Müzesi'ni ziyaret etti. Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Gönül Yılmaz eşliğinde kendi masklarını da yapan minikler, ilginç maskların başından dakikalarca ayrılamadı.

Minik Aslanların müze ziyaretine okul kurucusu, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan da katıldı. Minik dünyalarında farklı yorumlarla maskları inceleyen minik konuklar, gözlemlerini birbirlerine aktardı. Tiyatro maskları, dini törenlerde kullanılan ritüel masklar, Endonezya'dan Bali, Avustralya'dan Aborjin maskları ile Afrika kıtasından ülkelerin kabile gruplarının kullandıkları maskların sergilendiği salondan uzun süre ayrılmayan minikler, ilginç figürler karşısında heyecanlandı.

ASLAN: MÜZE KÜLTÜRÜNÜ AŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Müzelerin gelişmiş toplumların göstergelerinden biri olduğunu, geçmişe ait önemli izleri barındırdığını kaydeden Özel Hüseyin Aslan Anaokulu Kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, " Ülkemizde maalsef müze kültürümüz yok denecek seviyede. Oysa müzeler geçmiş yaşamın izlerini bize ulaştıran yerlerdir. Çocuklarımıza bu kültürü aşılamaya çalışıyoruz" dedi.

BİLSEN: MİNİK ASLANLAR ÇOK ÖZEL BİR ÖĞRENCİ GRUBUYDU

Konak Mask Müzesi Koordinatörü Serpil Bilsen de, müze sevgisi ve kültürünün çocuk yaşta edinildiğine vurgu yaparak, "Özel Hüseyin Aslan Anaokulu öğrencileri çok özel bir topluluktu. Burada pekçok öğrenci grubunu ağırlıyoruz ancak minik Aslanlar çok mutlu ve meraklı bir öğrenci grubuydu. İlgi ve merakları ne kadar kaliteli bir eğitim aldıklarının göstergesi diye düşünüyorum" dedi. Ziyaret sonrasında miniklere mask çalışması yaptıran Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Gönül Yılmaz da, bu tür çalışmaların çocukların yaratıcılığını artırdığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.