ASTİM'de 12 Milyonluk İkinci İhale İddiası

ASTİM'de 12 Milyonluk İkinci İhale İddiası

Aydın’da müteahhit firmanın iş bıraktığı Astim Köprülü Kavşak’ta Büyükşehir Belediyesi’nce yeniden başlatılan çalışmaların hangi kaynaktan yapıldığı tartışma konusu oldu.

Aydın’da müteahhit firmanın iş bıraktığı Astim Köprülü Kavşak’ta Büyükşehir Belediyesi’nce yeniden başlatılan çalışmaların hangi kaynaktan yapıldığı tartışma konusu oldu. AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan, 12 milyon liraya yeni bir ihale yapıldığı iddiasını gündeme taşıdı

Aydın'da temelinde su çıktıktan sonra müteahhit firmanın ödenek bittiği için iş bıraktığı Astim Köprülü Kavşak'ta Büyükşehir Belediyesi'nce yeniden başlatılan çalışmaların hangi kaynaktan yapıldığı tartışma konusu oldu.

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan, Astim Köprülü Kavşak'ın tamamlanması için 12 milyon liraya yeni bir ihale yapıldığı iddiasını gündeme taşırken, belediye yetkililerinden bu konuda kamuoyunun aydınlatılmasını istedi. Astim Köprülü Kavşak inşaat çalışmasının durmasının ardından gençlerin suyla dolu inşaatta balık tutmasına rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun çalışmalarda aksama olmadığı ve inşaatın zamanında bitirileceği açıklaması olduğunu kaydeden Arslan, "Astim Köprülü Kavşağı'nda çalışmaların yüzde 70'inin bittiğini Çerçioğlu açıkladı. Ancak açıklamanın detayına indiğimizde, hafriyat çalışmasının yüzde 70'inin bittiği anlaşılıyor. Bu durum, insan aklıyla alay etmektir. Her ne hikmetse çalışmaların zamanında biteceğini açıklayan Çerçioğlu, bu tür işlerde 15 günlük gecikme olabileceğini belirtip süre kazanmaya çalışıyor. Bitiş tarihi 20 Temmuz olan bu projenin zamanında bitirilip bitirilemeyeceğini göreceğiz" dedi.

Şantiye şefi itiraf etti

Arslan, "İnşaatın şantiye şefi, İzmir Ege Üniversitesi'nden bir akademisyen, inşaatta tekrar zemin etüdü yaptığını itiraf etti. O zaman ilk ihalenin teknik şartnameler yerine getirilmediği için iptal olması gerekiyor. İkinci bir ihale yapıldıysa, bununla ilgili açıklama yapılmadı. Bize gelen bilgilere göre inşaatın tamamlanması için 12 milyon liraya tekrar ihale yapılmış. Bu doğruysa, Astim Köprülü Kavşağı için toplam 30 milyon lira harcanmış olacak. Aydın Çevre Yolu 98 milyon liraya yapılırken, bir köprülü kavşak için bu kadar çok para harcanması, iş bilmezliğin göstergesidir" diye konuştu.

Çocuk bile yaptı büyükşehir yapamıyor!

Aydın'da köprülü kavşak projelerinin akıbeti sosyal medyada da alay konusu oldu. Kumdan battı-çıktı yapan bir çocuğun fotoğrafı, sosyal medyada büyük ilgi gördü. "Aydınlılar Astim kavşağındaki battı-çıktının yapımı için bu çocuğun büyümesini mi bekleyecek" notu yazılan fotoğrafa, "Çocuk yaptı, Büyükşehir Belediyesi yapamadı" yorumları geldi.

Kuşadası'nda da durum aynı

ASTİM Köprülü Kavşağı'ndaki belirsizliğin aynısı Kuşadası ilçesinde de yaşanıyor. Başkan Çerçioğlu'nun geçen nisan ayında törenle temelini attığı Sabri Mumcu Köprülü Kavşağı'nın 10 Haziran'da açılacağı sözünü vermişti. Çerçioğlu'nun verdiği sürenin geçmiş olmasına rağmen çalışmaların sürmesi ve açıklama yapılmaması mahalle esnafını ve vatandaşları çileden çıkardı. Turizm sezonunu toz toprak içerisinde geçirdiklerini belirterek isyan eden esnaf, çalışmalar nedeniyle işlerinin bozulduğunu ve iflas noktasına geldiklerini dile getirdi.

509-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.