Ata Senfoni projesiyle minik öğrenciler atlarla tanıştı

Ata Senfoni projesiyle minik öğrenciler atlarla tanıştı

Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziemir Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Gaziemir Remzi Doğan İlkokulu ile birlikte yürüttüğü projeyle 12 öğrenciyi Menderes Atlı Spor Kulübü'nde bulunan atlarla buluşturdu.

Gaziemir Remzi Doğan İlkokulu, Ata Senfoni projesiyle 12 öğrencisini Menderes Atlı Spor Kulübü'nde bulunan atlarla buluşturdu. Eğitmen İdris Çelik tarafından öğrencilere eğitim verilerek her bir öğrenci eğitmenler eşliğinde atlara bindi. 10 hafta süren eğitimin sonuna gelinirken aktiviteye katılan öğrenciler, önce biraz korktuklarını fakat atların kendilerine zarar vermek istemediklerini fark ettikten sonra çok mutlu hissettiklerini ve atlarla duygusal bağlar kurduklarını ifade ettiler. Remzi Doğan İlkokulu Okul Müdürü Fatma Karabulut da, çok anlamlı ve güzel bir proje hayata geçirdiklerini ifade etti. Karabulut, "Öncelikle internet ortamında sürekli oyun oynayan ve eve kapanan çocuklarımız burada doğayla iç içe oldular. Hayvan sevgisi anlamında da çok güzel oldu. Burada ata bindiler, tımar ettiler, beslediler. Sorumluluk kazanma duygusu anlamında da çocuklarımıza gerçekten çok iyi kazanımlar oldu. Onun dışında öğrencilerimizin öğretmenleriyle görüşmelerim sonucunda çocukların o gün okula çok mutlu geldiklerini söylediler. Böylece çocuklara dışarıda da aktivitelerin olduğunu göstermiş olduk. Bu anlamda gerçekten çok büyük kazanımlar oldu" dedi.

"Atlar, gelişimi olumlu etkiliyor"

Atlarla vakit geçirmenin yararları ile ilgili araştırmalar yaptığını dile getiren Nesrin Yıldırım Güleç, "Yaptığım araştırmalarda atlarla zaman geçirmenin, binicilik faaliyetlerinin insanların bütün gelişim alanlarında desteklediğini buldum. Yani insanların dört farklı gelişim alanı var. Zihinsel, fiziksel, sosyal, duygusal gelişim alanlarının tamamında olumlu sonuç elde edildiğini buldum. Bu çalışmayı 14 yıldır yapmak istiyorum fakat ancak şartlar el verdi. Velilerle yaptığımız görüşmelerde ve öğretmenlerimizin değerlendirmelerini aldığımızda aynı zamanda öğrenci gözlemlerimizde örneğin; zaten liderlik becerisi olan bir öğrencimizin arkadaşlarına daha çok uyum sağlamaya başladığı, arkadaşlarına da daha çok söz hakkı verdiği, arkadaşlarını dinleme becerisi geliştirdiği sonra çocukların sadece televizyon, bilgisayar, tablet gibi teknolojik ürünlerle zaman geçirirken, son zamanlarda bu projeyle birlikte spor yapmaya da zaman ayırdıkları hayvan sevgisinin daha da arttığı bazı çocuklarımız atlardan eskiden korktuğunu hatta bazıları ilk kez atla karşılaştıklarını ifade ettiler ve atlar konusunda bir araştırma merakı yani merak duygusunu uyandırdığını gözlemledim" diye konuştu.

"Bu etkinlikten dolayı çok mutluyuz"

Çocuğunun bu etkinlikte bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren öğrenci velisi Elif Yeşilova Arapoğlu, "Bu etkinlikten dolayı çocuğumun eve gelişi, okula gidişi, hep heyecanla oluşu bizi çok mutlu etti. Üstelik bu etkinlikle beraber arkadaşlarıyla beraber sosyalleşti. Onlarla birlikte böylesine özel bir ortamı paylaştığı için çok mutluyuz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.