Atatürk Araştırma Merkezinden Türkmenler hakkında kitap

Atatürk Araştırma Merkezinden Türkmenler hakkında kitap

İhsan Şerif Kaymaz’ın yayına hazırladığı ve Usame Kemali ile Ammar Sinjar tarafından yazılan Irak Yönetimi Altında Türkmenler (1918-2003) adlı eser Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları arasındaki yerin...

İhsan Şerif Kaymaz’ın yayına hazırladığı ve Usame Kemali ile Ammar Sinjar tarafından yazılan Irak Yönetimi Altında Türkmenler (1918-2003) adlı eser Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları arasındaki yerini aldı.

Atatürk Araştırma Merkezi’nden yapılan açıklamada, Irak Türkmenlerinin, Kuzey Irak’taki varlıklarının bin yılı aşan bir geçmişe dayandığı belirtildi. Bu sürenin çok büyük bölümünde farklı Türk yönetimleri altında yaşamış olmanın ayrıcalıklarından faydalanmalarına karşın son yüz yıllık dönemin Irak Türkmenleri için acı ve sıkıntı içinde geçtiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Önce İngilizler daha sonra da aynı coğrafyayı paylaştıkları Arap ve Kürt unsurlar, Türklerin geri dönmesini bertaraf edebilmek için bölgedeki Türkmenlere karşı yok etme politikası uygulamışlardır. Manda yönetimi, krallık ya da ABD işgalinin, Irak Türkmenlerine karşı uygulanan baskı açısından hiçbir farkı yoktur. Bu kitap, Osmanlı Devleti yönetiminden çıktıktan sonra Irak Türkmenlerinin yaşadıkları baskıyı anlatıp onların gelecekleri hakkında öngörü olanağı yaratmak için kaleme alınmıştır" denildi.

Kitaba, Atatürk Araştırma Merkezi’nin Ankara’da bulunan kitap satış noktalarından ve www.atam.gov.tr adresindeki ’e-mağaza’dan ulaşılabileceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.