Atatürk Kent Meydanı’nı Hazmedemediler!

Atatürk Kent Meydanı’nı Hazmedemediler!

Aydın Valiliği tören alanı olarak Atatürk Kent Meydanı’nı tercih etmemesi tepkilere neden oldu. Karar, vatandaşlar tarafından ‘meydanı Çerçioğlu yaptığı için hazmedemiyorlar” şeklinde algılandı.

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Aydın Valiliği, Turizm Haftası nedeniyle tören alanı olarak önce Atatürk Kent Meydanı’nı belirledi ama ani bir kararla yeri değiştirip töreni Valilik önüne aldı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında da çelenk koyma yeri olarak valilik önündeki Atatürk anıtı seçildi. Bu karar, vatandaşlar tarafından ‘meydanı Çerçioğlu yaptığı için hazmedemiyorlar” şeklinde algılandı.

AYDIN VALİLİĞİ’NDEN TUHAF UYGULAMA

Bilindiği gibi Aydın’ın geleneksel tören alanı belediye önündeki meydandır.  Atatürk Meydanı olarak bilinen bölgede Aydın Belediyesi çürük raporu olan otoparkı yıkıp daha büyüğünü ve yeni kent meydanını yapmaya başlayınca tören alanı olarak Valiliğin önü seçilmişti. Yeni kent meydanının bitimi ile törenlerin tekrar kent meydanında yapılması bekleniyordu.

AYDIN’A YAKIŞAN BİR KENT MEYDANI YAPILDI AMA…

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ilk dönemine damga vuran proje olarak dikkat çeken Başkan Çerçioğlu’nun kent vizyonu açısından çok önem verdiği büyük bir yatırım olan 35 bin kişi kapasiteli Atatürk Kent Meydanı ve Yer altı Otoparkı projesi seçimden önce açıldı. Yeni havuzu, kafeleri ve büyük törenlere çok uygun tören alanıyla Atatürk Kent Meydanı’nın tekrar tören alanı olmasını bekleyenleri Aydın Valiliği şoka uğrattı.

BU NASIL KARAR?

Valilik tören alanı olarak yine kendi binasının önünü kullanmaya karar verdi. Bu garip durum her yıl geleneksel olarak 15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri programında yapılan değişiklikle gün yüzüne çıktı. İlk hazırlanan programda etkinliklerin açılış töreni için adres olarak yeni yapılan Atatürk Kent Meydanı gösteriliyordu. Ancak dün apar topar alınan bir karar ile açılış töreninin valilik önünde yapılacağı duyuruldu. Turizm Haftasının açılış töreni Valilik önünde yapıldı.

Aydın Belediyesi tarafından 18 Mart 2013 tarihinde Aydın Valiliğine bir yazı ile Atatürk Kent Meydanı’nın resmi tören ve mitinglerde kullanılabileceği bilgisi verilmesine rağmen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında da çelenk koyma yeri olarak valilik önündeki Atatürk anıtı, kutlama programı için ise  İstasyon Meydanı seçildi.

HAZMEDEMİYORLAR MI?

Geleneksel tören alanı eskisine oranla çok daha güzel ve trafiği aksatmayacak şekilde olmasına ve ilk açıklama da tören alanı olarak Atatürk Kent Meydanı’nın gösterilmesine karşın son anda yapılan değişiklik vatandaşlar tarafından Özlem Çerçioğlu’nun eserlerinin hazmedilememesi olarak yorumlandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum