Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Atatürk ve Difai Milliyetçiliyi

Eziz ve Böyük Türk milletim.

Qazi Mustafa Kemal Atatürkün ve Difai-çi düşünce milliyetçiliyi gelecek nesillerin ve nerde olmasindan ,hansi devletde yaşamasindan asli olmayarak Türk milletinin idyalojisi ve ülküsü diger başka ülkülere ve milliyetçiliye benzemez.

Atatürk ve Difai milliyetçiliyi -Dünyada mevcut milletlerin ve devletlerin menevi hüküki, temel merkezidir. Bir millet ve bir devlet var olmak için (üçün) , önce kendini( özünü) temelinde bünövresini tanimasi ve öz varligina inanmasi lazimdir.

Millet bütünlüyünün mefhumu ( esasi) ise milliyetçilikdir.Milletler yurd etdikleri torpak parçasi üzerinde çogalarak, milleti teşkil edir.İrkler, diller,dinler eksertiyyetle kaderleri bir olan insanlardan teçekkül eden bu böyük cemiyyetler, dünya camisi içinde , birlikde yaşamak mecburiyyetinde kaldiklari insanlarla milli birliyi teşkil edirler.

Milli birlik bir canlilikdir ve her bir canliligin oldugu kimi, bu birliyinde böyük menada ruhu vardir. Kendi (öz) milletimizi Türklügu alalim ele-

Türk milleti kadim tarihi olan,hettda tarihin daha böyük bu milletle başladigini deye bilirik. Bir üstün tarihi ulus bir qedim bir milletdir.

Akkili ve hessas, namus ve şerefine düşkün , comert, korkusuz, cenkçi ( savaşçi) , kurucu ve devlet içinde yaşamasini bilen bir milletdir.İnsaniyyeti küvetlidir.

İlk Tanri inanci ise müsalmanligi kebul etmemişden önce de oldugu kimi bu böyük Yaradana Allaha, Tengiriye tek Yaradana inanci ve imanla dogulmuşdur.

Güzeldir, güzelliye aşikdir, aşki da güzellikde ilahidir.

Türk aslini inkar etmez, Aslini inkar eden ise hiç vaxt Türk olamaz. Mütlek namerd kani mövcutddur aslini inkar eden de.

Türk kalbinin (üreyinin) ve bileginin hakkina inanmişdir. Bütünlüyünü ve hüriyyetini sever.

Suya, yeşillige, tebiete( dogu) aşk olmasi asil duygularinin işaretidir.Bu millet nece nasil dünya kuruldugundan beri var iydise , ezelden ebede kader de varligini sürdürecekdir.Çün ki, dünyanin kaderi Türke baglidir.

Türk milliyetçiliyi bütün bu asil işaretlerin birleşmesinden meydana gelmiş bir özleşmenin neticesidir.

Dünya olaylari ve modern seviye farklari devletler arasinda bu günki heyat şertleri unutulmasin ki, bütün bunlarin üstünde , bu günki ilimlerin ( elim) menşeli Türklere aiitdir bütünlügüyle ve yene bir gün gelecek Türk böyük güce sahib olacakdir.

Türklük yok edilmez! Çünki torpagin öz varligi olmuş, torpagi meydana getiren bir unsurdur ki, irkimiz bunu ilimle ( elimle) izah etmek olmaz.

Türk bir tarih adidir. Dünya tarihi Türk süz ola bilmez, her bir zamanlarda her bir milletlerin tarihinde biz Türklerden behs eder.

Türkler akincidir, iyi bir at minerler, merddiler, iyi harb ederler, inanclidirlar, imanlidirlar, devlet kura bilmek imanindadirlar. En böyük felaket karşisinda bele birleşerek Hakka siginarak ülkülerine dogru mütleke ilerliyerler.

Türklerin daima göç dolayisiyla yapmiş oldugu fethler kitalar( qitəlar) üzerinde kurmuş olduklari devletler, onlari daima diger kavimlerle birleşdirmişdir.

Milliyetçilik deyerken- Dünyada hiç bir milletin saf kan ve ya diger bir milletlere karişmamasi ilmen ( elmde) muşahide ve teçhiz edilemez.

Amma biz İrkçiliyi başka şertlerle izah edirik- Dünyada ilkim cografiyasinda temelinde iklim şertlerinde dogan insanoglunun tebietine ve xarakterine tesiri çok böyükdür.Hetta bu ferk ayni memleketde dogulan cocuklarda reng ve fiziki görünüşü aşagi yukri, ( şimali, cenubi, Qerbi, şerqi) bati, küzey, serk , güney diye ayrilan Vatan torpaklari üzerinde ferkli olur. Diger devletler halki iyle mukayisede, biz bir birimize benzeriz. Onu kimi diger milletlerde eledir dünyada.

Türk açik ürekli, sevimli insandir. Feth etdiyi kavimlerin kizlariyla evlenir, buna regmen Türk kadinlari en mukemmel erkek olarak , kendi (öz) erkeklerinden başkasiyla evlenmez.Kendi erkeklerinin özeliyyile qürür düyüb bir anne oldugu için kendi Türk milletinin erkeklerrinden coluk cocuk yaparlar ki, erkekden gelen nesli koruyarlar. Türk ü bilhassa muhafize etmişler Türk kadinlari. Ve tarih var oldukcada Türk tarihle birge , beraber yaşiyacakdir.

Ne Mutlu Türk üm - deyerken Türk tarihinin en ince teferruatina kader tetbik etmiş olmuşdur, Qazi Mustafa Kemal Atatürk ümüz.

Tarihe bakdikda parca patca olmuş beylikleri ve hanliklari birleçdirerek Böyük imperatorliklar, Devletler kurmuş bu şanli millet Türk milletidir.

Türkler cani, kani bahasina elde etdiklerei torpak parcasina VATAN deyerler.

  • Torpaklari mudafiye ederken, sadece imanina, Allaha güvenerek rahaytca şehid olurlar. Vatan biz Türklerin canidir, bir parçasi işgal edilerse demek canimizdan bir hisse koparilmişdir, ve bu cani bütüneşdirmek üçün Türklerin ezeli milli birliyi canlanmasi ve coşmasidir.
  • Türkün eziz cani ve kaniyla sulanmiş torpaklar şehidlerin ruhlari öyle bir canlilik daşiyirlar ki, bu gün yurd dişinda ( xaricde) evvelce bizim olan yerler ve orda bulunan Türk aileleri daima bir özleyiş içinde kardeşini bekler, ister. Çunki kani , cani çeker. Her nesil bir birinden uzak olan kardeşini özleyecekdir. Buna heç kimsenin şübhesi olmasin. Nece Dogu Türkistan daki Türk kardeşlarimiz bizim yolumuzu gözleyirse , her yerde zülm gören , Türk milletinden ayri düşen Türkler ayni özleyişi bekler. Bulgar, Krim, Altay, Tuva, Kibris, Başkurd, Azerbaycan, Türkiye , Trakiya, Kerkük, Müsül, Kazax, Özbek, Kirkiz, Kaşkar, İrandaki Türk kardeşlerimiz ve.s Türkler bir birini özler.
  • Kendi milletini sevmeyen bir Türk hakiki Türk deyildir.
  • Ancak milli birliyine ,milliyetçiliyinde özünü kuvvetli hisseden millet saglamdir.Türk milletinin asil bütünlügü ise milliyetçilikdir.
  • Bir birimize , evladlarimiza,Vatanimize, bayragimiza, cumhuriyyetimize ve hüriyyetimize sahib olun.
  • Halki kardeşi kardeşe katl etdirenlere , vurduranlara imkan vermeyin sizi kullansinlar.
  • Sayin Pari liderleri, İktidar ve muhalifetde olanlar, Türk egitimçileri( melimmleri), Türk hakim ve yargiçilari, Millet vekilleri, devlet memurlari, bütün derneklerde baçkan ve üyeleri, ve bütün din adamlari Hahgi ( hansi) fikir ve zikirde bulunursaniz bulunun( olursaniz olun) bunu unutmayin ki, bir milli felakete dogru irelilemekde olan Vatanimizin emaneti ve tehlükesizliyine sizlerde cavabdehsiniz.
  • Bu Vatani korumak üşün hepimiz cavabdeyik.
  • Milli düşünce ve milli mefküre bu Türk milliyetçiliyinin esasidir, bünövresidir.
  • Milli düşüncede yazarlarin kitablarini okullarda mutlak ilk okuldan övladlarimiza okutmali ki, beyninde milli qida mehsullu ve zehni milli Türk kimliyile qidalansin.
  • Qazi Mustafa Kemal Atatürk ü ve Türk milletinin Böyük ogullarini araşdirin okuyun, diger yabançi milletlerinde dünyada taninan fatehlerini ve serkerdelerini okuyun ve mukaiseler edin.En azindan 20 böyük tarihi kahramanlar hakda okuyun. Bu sizin milli düşünce seviyenizi yukseldecek ve sizi diger yabanci milletlerden her zaman üstün edecek. Klassiklerden ve araşdirmaçi yazarlarin kitablarini okuyun.
  • Moderin dünyada bilik ve bilgi elde etmek, tecrube laboratoriyalarinda tecrube etmek gelecek de Türk milletinin diger milletlerden bacarikca üstün olmasini sübut edecekdir.
  • Dünyada Nizam pozulmuş bu gün, her yerde savaş ve safalet hökm sürür. Bu dünyaya nizam vermek uca Tanri terefinden biz Türklere genimizle verilmişdir. Ne zaman biz Türk milleti birleşib bir Güc olacagik, o zaman Dünyada Nizam olacak. Buna inan ve her türlü gücü elde etmeye hazir ol.
  • Bütün dünya Türkleri bir hedefe Kizil Elmaya dogru yurumeli.
  • Cahillerle yol getmek olmaz. Bunun üçün ilk növbede milletimiz maariflenmeli ve kimliyine töresine dönmelidir.
  • Güc onu elde etmek istiyenlerindir. Güc ve Agil, zaman ve Şertler üygün oldukda adim atilir.

Saygilarimla Reis Difaiş

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.