Atatürk’ün Nazilli’ye Gelişi Törenlerle Kutlandı

Atatürk’ün Nazilli’ye Gelişi Törenlerle Kutlandı

Atatürk’ün başlatmış olduğu sanayi devriminin büyük icraatlarından Nazilli Sümerbank Basma Fabrikasının açılışı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Nazilli’ye gelişinin 78. yıldönümü törenlerle kut...

Atatürk’ün başlatmış olduğu sanayi devriminin büyük icraatlarından Nazilli Sümerbank Basma Fabrikasının açılışı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Nazilli’ye gelişinin 78. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Törene, Nazilli Kaymakam Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yener Gök, Kurum ve kuruluşların müdürleri, amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muharip gaziler, efeler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Ata’ya çelenklerin sunumu gerçekleştirilerek Nazilli Belediyesi Etnoğrafya Müzesi protokol üyeleri tarafından gezildi. Ardından tören tüm protokol ve öğrencilerin katılımıyla Nazilli tren garında devam etti. Protokol daha sonra, Adnan Menderes Üniversitesi Sümer Kampusu’ndaki Atatürk Müzesi’ni gezdi. Protokol üyeleri Atatürk Müzesi’nde yer alan eşyaları inceleyerek o günleri tekrar yaşadı.

“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Törende konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Sarı Zeybek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin 78. yıl dönümünü hep birlikte kutlamak üzere bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Atamızın bizzat açılışını yaptığı, böylesine tarihi bir öneme sahip olan şehrimiz ve Sümerbank Fabrikamız, Venezuala’da kurulmuş bir fabrikaya da model olmuştur. Oradaki fabrikaya Atatürk modeli denilmektedir. Ve o Atatürk modeli denilen fabrika, Nazilli Sümerbank Basma Sanayi Fabrikası örnek alınarak kurulmuştur. Nazilli Sümerbank Basma Sanayi Fabrikasının ve dolaysıyla Nazilli’nin simgesi haline gelen Gıdı Gıdı trenimize de dikkat çekmek isterim. Nazilli Belediyesi olarak bu tarihi treni restore ettirdik. Ve bugün biz Nazilli Belediyesi olarak, hem Gıdı Gıdı trenimize sahip çıkıyoruz hem de bir Basma müzesi yapıyoruz. Ve inanıyoruz ki, Nazilli’miz üniversite şehri olacak. Biz Belediye olarak bunlara 4-4.5 milyon TL harcadık. Bu fabrikanın açıldığı günden bugüne, kapandığı güne kadar emek vermiş, çalışmış, Nazilli’mizin gelişmesini sağlamış ve vesile olmuş herkesten Alla razı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.