ATB 19 bin m² taşınmazı elinden kaçırdı

ATB 19 bin m² taşınmazı elinden kaçırdı

Beş ay önce Aydın’a atanan Defterdar Umut Engin Yücesoy, siyasi baskılara rağmen kanunsuzluğa izin vermedi. Defterdarlık, Aydın Ticaret Borsasına tahsis edilen 19 bin metrekare taşınmazı geri aldı.

Aydın Ticaret Borsası (ATB), ‘Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Güdümlü Proje Desteği’ ile Yenilebilir Enerjili Soğuk Hava Deposu yapmaya karar verdi. Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Erbeyli Mahallesinde bulunan mülkiyeti hazineye ait 19 bin metrekare taşınmaz üzerine Yenilebilir Enerjili Soğuk Hava Deposu yapmak üzere Aydın Defterdarlığı ile ‘ön izin sözleşmesi’ imzalandı.

kazim-gunaydin.jpgPROJEYİ BİLE HAZIRLAYAMADILAR

Aydın Ticaret Borsası, yasal süresi içinde hazineye ait 19 bin metrekare taşınmaz üzerine bir çivi çakmadığı gibi yapmayı planladığı soğuk hava deposu projesini bile hazırlayamadı. Sözleşmeye imza koyan AK Parti İncirliova ilçe Başkanı ve Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Kazım Günaydın, ‘Dolar ve Euro kurlarında meydana gelen artışlar nedeniyle yatırıma konu soğuk hava deposuna alınacak mekanik alet ve makinaların bedellerinin ATB hissedarlarından toplanılması ile fizibilite ile çalışmaların tamamlanabilmesi için’ Aydın Deftardarlığı’ndan 1 yıl daha süre istedi. Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü, ‘uygulama projelerinin hazırlanmaması ve onaylatılmamasını’ gerekçe göstererek Aydın Ticaret Borsasının ek süre isteğini reddetti.

DEFTERDARA SİYASİ BASKI

ATB’ye verilen ‘ön izin sözleşmesi’nin uzatılması için, Kazım Günaydın'ın AK Parti ilçe başkanı olması nedeniyle siyasi çevrelerce Defterdar Umut Engin Yücesoy’a baskı yapıldığı ancak Yücesoy’un geri adım atmadığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.