ATB Başkanı Bosnalı; ‘Kasım’da temeli atmış olacağız’

ATB Başkanı Bosnalı; ‘Kasım’da temeli atmış olacağız’

‘Yenilebilir Enerjili Soğuk Hava Deposu’ projesini konusunda kararlı olduklarını belirten Aydın Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Adnan Bosnalı, projenin temelini Kasım ayına kadar atacaklarını ifade etti.

Aydın’a hizmet etmeyi görev bildiklerini kaydeden ATB Başkanı Adanan Bosnalı, ‘Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Güdümlü Proje Desteği’ ile Yenilebilir Enerjili Soğuk Hava Deposu’ projesi için 4 yıldır çalıştıklarını ve yatırımı Aydın’a kazandırmaya kararlı olduklarını belirterek, Kasım ayına kadar tesisin temelini atacaklarının müjdesini verdi.

adnan-bosnali-001.jpgAydın 24’te yayınlanan ‘ATB 19 bin m² taşınmazı elinden kaçırdı’ başlıklı haberin doğru olduğunu ancak siyasi baskının söz konusu olmadığını kaydeden Bosnalı, “Proje üzerinde 4 yıldır çalışıyoruz. Zamanın Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu yatırım için 500 bin TL. destek sözü vermişti. Ancak Dokuzlu’dan sonra seçilen Hakan Ülken başkanlığındaki yönetim bu desteği 50 bin TL’ye düşürdü. Bu nedenle sermaye taahhüdünü yerine getiremedik. Bu ve buna benzer nedenlerle proje gecikti. Geçen ay itibariyle eksikliklerimizi tamamlayıp projemizi GEKA’ya sunduk. Bu defa Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü ‘ön izin sözleşmesi’ni iptal etti. Defterdarlıkla yeni bir sözleşme imzalayarak Kasım ayına kadar temelini atıp, soğuk hava tesisini Aydın’a kazandıracağız” dedi.

kazim-gunaydin-001.jpgKonuyla ilgili olarak Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Kazım Günaydın da açıklamada bulundu. Taşınmazın İncirliova’da bulunması nedeniyle tesisin Erbeyli Mahallesine yapılmasına karar verildiğini ifade eden Günaydın, Aydın 24’te yayınlanan haberin doğru olduğunu ve projenin gecikmesinde Aydın Ticaret Odasının 500 bin liralık taahhüdünü yerine getirmemesinin etkili olduğunu herhangi bir siyasi baskının yapılmadığını söyledi. Günaydın, “Aynı zamanda AK Parti İncirliova ilçe başkanı olmam nedeniyle böyle bir yanlış anlaşılmış olabilir. Ne milletvekillerimiz ne de tarafımdan böyle bir baskı uygulanmadı. Taşınmazın İncirliova’da olması nedeniyle sözleşmeye imza koydum” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.