Ato Başkanı Baran Marka Festivali’ni Tanıttı

Ato Başkanı Baran Marka Festivali’ni Tanıttı

Ankara Ticaret Odası’nın yeni (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ilk basın toplantısında ATO’nun 14-15-16 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenleyeceği Ankara Marka Festivali’ni tanıttı.ATO Yön...

Ankara Ticaret Odası’nın yeni (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ilk basın toplantısında ATO’nun 14-15-16 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenleyeceği Ankara Marka Festivali’ni tanıttı.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Hilton İstanbul Bosphorus’ta düzenlediği basın toplantısında Ankara Marka Festivali’nin bu yıl ikincisini gerçekleştireceklerini belirterek, küresel ekonominin sancılar yaşadığı bir dönemde markalaşmanın büyük önem taşıdığını vurguladı. Festivalin bu yılki ana temasının “Bilim Ağacının Gölgesinde: Geleceğe Dönüş” olduğunu söyleyen Baran, “Ankara Ticaret Odası olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Ankara Marka Festivali ile markalaşma konusuna dikkat çekmeyi, vizyon oluşturmayı ve Ankara’dan küresel markalar çıkmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Baran, amaçlarının dünyanın geleceğine damga vuracak olan bilim, teknoloji ve markanın ortak yolculuğuna dikkat çekmek olduğunu da kaydetti. Markalaşmanın Türkiye’nin gelişmiş ülkeler içerisinde yer almasının en önemli koşullarından birisi olduğunu dile getiren Baran, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyada son dönemde pazar yapısı, tüketici yapısı ve rekabet koşulları değişmektedir ve bu değişim rüzgarı önüne kattıklarını güçlendirirken ardında bıraktıklarını zayıflatmaktadır. Yeni şartlar gösteriyor ki, işletmeler küresel ürün ve markalaşmaya her zamankinden daha fazla önem vermek zorundadır. Eski üretim biçimlerinden katma değeri yüksek ekonomiye geçmeliyiz. Bunun için bilgiye ulaşmanın bütün kanallarını açmalıyız. Gençlerimize dünya ile rekabet edebilecek becerileri kazandırmalıyız. Hantal üretim ekonomisinden bilgi ekonomisine geçmeliyiz. Orta gelir tuzağını aşmak için, ucuz turizm, babadan kalma tarım, köhne üretim biçimlerinden sıyrılıp teknoloji ekonomisine yürümeliyiz. Eğitimde ve ekonomide çağ atlamanın yolu, bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik becerilerinin artırılmasından geçmektedir. Eğitimde beklenen yapısal reformların reçetesi budur. Eğer Türkiye bir mucize yaratmak istiyorsa, bunun yolu, bilim, fen ve matematik becerilerinin artırılmasıdır. Türkiye bilim ve fen ekonomisine yönelmelidir. İşte tüm bu nedenlerle, Ankara Ticaret Odası olarak Ankara Marka Festivali’ni düzenliyoruz.”

Baran’dan iş dünyasına döviz çağrısı

Konuşmasında güncel ekonomik konulara da değinen ATO Başkanı Baran, Türkiye’nin çok hassas ve çok çalışılması gereken bir dönemden geçtiğini bildirdi. Dolar kurundaki yükselişe dikkati çeken Baran, Ankara Ticaret Odasının geçmişte de benzer durumlar yaşandığında üyelerine ve kamuoyuna TL’ye itibar gösterilmesi çağrısı yaptığını hatırlattı. Bu konunun sadece hükümetin sorumluluğunda olmadığına işaret eden Baran, iş dünyasına seslenerek, “Bu ülkeyi samimi duyguyla seven kardeşlerimiz dövizlerini bozdurup Türk lirasına dönüyorlar. Şimdi cepte döviz bulundurmak değil eli taşın altına koymak zamanıdır. Vatandaşın gösterdiği duyarlılığa iş dünyası da katılmalıdır” dedi.

Festival 14 Aralık’ta başlıyor

ATO Reklam Marka ve Pazar Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu da, ATO’nun ev sahipliğinde ve Çalık Holding’in ana sponsorluğunda yapılacak Ankara Marka Festivali’nin programı, konuşmacılar ve konuklar hakkında bilgi verdi. Hacıosmanoğlu, “Festival, bu yılki temasıyla marka ile bilim ve teknolojinin fantastik yolculuğunu konu alıyor. Zirve, bir yandan bilimin ışığıyla aydınlanan markaları mercek altına alırken, diğer yandan yerleşik şirketlere, gençlere, startup - kuluçka girişimlere bilim ve teknolojiye dayalı yeni bir yol öneriyor” diye konuştu.

Geçen yıl düzenlenen 1’nci Ankara Marka Festivali’nde 3 salonda 44 oturum gerçekleştirildiğini, konularında uzman 60 konuşmacının sahne aldığını ve festivali 8 bin 500 kişinin izlediğini anlatan Hacıosmanoğlu, “Bu yıl ise yine 3 gün boyunca 10 salonda 114 oturumda 132 konuşmacı sahne alacak. İzleyici sayısının ise 15 bini bulmasını bekliyoruz. Bu, gerek salon, gerek oturum, gerek konuşmacı ve gerekse de izleyici sayısıyla bir rekor” diye konuştu.

Festivale iki senedir destek olduklarını ve gurur duyduklarını belirten Çalık Holding Kurumsal İletişim Direktörü Özlem Yalçın ise, Çalık Holding olarak markalaşma ve inovasyona önem verdiklerini ve Ankara Marka Festivali gibi çalışmalara her zaman destek olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Festivalde yıldızlar geçidi

Ankara Marka Festivali’nde bu yıl aralarında Murat Dalkılıç, Selami Şahin, Cemil Tokel, Ahmet Pura, Mehmet Dinçerler, Sami Kariyo, Abbas Güçlü, Buğra Kazancı, Fatma Turgut, Ferman Akgül, Murat Kolbaşı, Sinan Öncel, Nazım Salur, Hakan Baş, Gamze Cizreli, Ferhat Göçer, Hande Fırat, Şeyda Coşkun, Metin Hara’nın da bulunduğu, kendi alanında bireysel marka haline gelmiş ünlü isimler, ekonomide lider firmaların üst düzey yöneticileri, uluslararası temsilciler, akademisyenler, marka, reklam, iletişim dünyasından uzmanlar, üniversite öğrencileri ve basın mensupları konuşmacı olarak yer alacak. Festivalin ana oturumlarında marka inşası, marka kimliği, marka oluşturma, nasıl marka olunur, tutundurma ve marka stratejileri, marka-patent koruma, AR-GE, teknoloji, marka aşkı ve sadakati, marka şahsiyeti, marka ve tüketici hakları, marka ve bilim kurgu ilişkisi, marka yaratmada bilimin rolü konuları ele alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.