Avrupalı Öğrencilerden Didime Ziyaret

Avrupalı Öğrencilerden Didim'e Ziyaret

ODTÜ’de 2006 yılından beri faaliyet göstermekte olan Avrupa Teknoloji Öğrencileri Topluluğu Ankara) 25 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında, bu sene altıncısını düzenleyeceği akademik yaz kursunu Didim’de gerçekleştiriyor.

- ODTÜ’de 2006 yılından beri faaliyet göstermekte olan Avrupa Teknoloji Öğrencileri Topluluğu Ankara) 25 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında, bu sene altıncısını düzenleyeceği akademik yaz kursunu Didim’de gerçekleştiriyor.

Avrupa çapında 33 ülke ve 95 üniversitedeki yerel BEST grupları tarafından gerçekleştirilen Akademik yaz kursu, bu üniversitelerdeki öğrencilerin bir araya gelmesini, belirlenen konular hakkında temel eğitimler almasını ve uluslararası eğitim ortamı oluşmasını amaçlayan dört mevsim akademik kurslarından sadece biri olarak biliniyor. BEST Ankara’nın bu seneki akademik yaz kursunun konusu ise Rüzgar Türbinleri... Hazırlıkları 9 ay önce başlayan kursun 22 katılımcısı Avrupa’nın farklı şehirlerinden gelen 200’ü aşkın başvuru arasından seçildi.

Kursun resmi açılışı 26 Ağustos Salı günü Didim Ticaret Odası’nda, konu hakkındaki dersleri de verecek olan ODTÜ akademisyenlerinden Doç. Dr. Oğuz Uzol’un katılımıyla gerçekleştirildi. 10 gün sürecek olan etkinlik; Didim Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen dersler, Ayen Enerji bünyesindeki Akbük Rüzgar Enerji Santrali’ne yapılacak teknik gezi, Borusan Enerji Rüzgar Mühendisliği Müdürü Emre Orhan’ın sunumu ve çeşitli akademik etkinliklerle devam edecek.

TİCARET ODASINI ZİYARET

ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Rüzgar Enerjisi Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Müdürü Doç. Dr. Oğuz Uzol beraberinde etkinliğin akademik sorumluları İpek Başar ve Berkay Karsan ile Didim Ticaret Odası Yönetimini ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürol Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Gümüş, Mekin Subaşı ve Mehmet Urgancı ile Rüzgâr Enerjisi Teknolojileri hakkında bilgiler paylaşan Oğuz Uzol, Didim’i seçme sebeplerinin bu bölgede bulunan Rüzgar Enerji Santrallerinin varlığı olduğunu belirterek Yönetim Kuruluna kendilerini misafir etmelerinden dolayı teşekkür etti. Akademik Sorumluları İpek Başar ve Berkay Karsan Aralarında çeşitli ülkelerden gelen yabancı öğrenciler misafir ettiklerini belirterek oldukça verimli dersler yaptıklarını söyledi.

Başkan Şaban Üstündağ kapılarının böyle etkinlikler için her zaman açık olduğunu, öğrencileri misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

AVRUPALI ÖĞRENCİLERDEN DİDİM'E ZİYARET

AVRUPALI ÖĞRENCİLERDEN DİDİM'E ZİYARET

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.