Aydın ADD Olağan Genel Kurulu

Aydın Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Kurulu 17 Ocak Pazar günü Aydın Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Yaklaşık 350 üyeden 200 civarında bir katılımın olması yanında üç listenin yarışta yer alması kongreye duyulan göstergenin bir başka bakış açısı olarak değerlendirildi.

 

Türkiye’de ilk kurulduğunda kitleleri ayağa kaldırmış Atatürkçü Düşünce Derneği, bizim Aydın ilimizde bir ara 2-3 dairede öğrenciler barındırmış, burs vermiş bir dernek olarak da anılmaktadır.

 

Divan Başkanlığına seçilen Metin Aysın’ın sözleri gergin ortam yarattı.

"Atatürk'ün şahsına değil, asıl fikir ve düşüncelerine saygı duyuyorum" demesi ile birlikte tepkiler kongre süresince devam etti. Bunun üzerine yeniden konuşan Aysın, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Mevcut Başkan Günver Güneş hocanın ortamı yatıştırıcı sözlerinin ardından seçimlere geçildi.

 

Aydın ADD Başkanı Günver Güneş, Mevcut Yönetim Kurulu Üyesi Ali Demirel,

Öğretmen Ekrem Göçmen'in listeleri ile üç liste ortaya çıktı.

Çarşaf liste ile yapılan seçimde üç başkan adayının da Yönetim Kuruluna girmesi ilginç bir anekdot olarak hafızalarda yer alacaktır.

 

Aydın ADD Şubesi 7 kişilik Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;

Günver Güneş, Ali Demirel, Ekrem Göçmen,

Gülseren Barış, Fulden Özdemir,

Umut Yener Köse ve Hüseyin Asar.

 

Günver Güneş’in listesinde yer alan Genel Merkez Kongre Delegeleri arasında Çakırbeyli’de oturan, Ergenekon davasında yargılanmış tutuklu kalmış, ünlü araştırmacı-yazar Ergün Poyraz’ın da yer alması dikkatleri çekti. Ankara’da bir kitap fuarında bulunan yazar Poyraz ne yazık ki kongreye katılamadı. 

 

Divan Başkanı Aysın’ın sözlerine sık sık tepkiler sürdürüldü. Bazı üyelerin hazırun listesinde yer almaması sonucu yapılan itirazlar ise kongrede gergin bir atmosferin sürmesine neden oldu.

 

Burada toplumsal duyarsızlığımızı bir kez daha vurgulama gerekliliğinden söz etmek gerekir. Bir derneğin, partinin, kuruluşun üyesi olarak kongreye gelindiğinde aidatın yatırılmış olması, hazırun listesinde birkaç gün önceden ismini kontrol etmek, o dernekte, partide her üyenin duyarlılıktan da öte asil görevidir.

 

Tam Türk işi,  bizim mantığımıza uyan çalışma prensibi…

“Yumurta, bir bakmışsın ki g..te dayanmış.”

 Bizim aklımız o zaman başımıza geliyor… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum