Aydın AK Parti’de hedef 2019…

Hem iktidar hem de muhalefetin öncelikli hedefi yerel seçimlerde başarı göstermek. Türkiye genelinde başarının formülü de yereldeki başarıdan geçiyor. O nedenle partilerin başarısı çok çalışmaktan geçiyor…

Aydın’da malum referandum sonuçları AK Parti’yi sarstı…

Başarısız kampanya dönemi ve motivasyon kaybı ile ‘merkez sağ’ seçmeni yanına çekemeyen AK Parti, MHP’nin desteğine rağmen referandumda kaybetti…

Halbuki tüm kaynaklar ve imkanlar ellerindeyken…

Bu iş elbette AK Parti Genel Merkezi’nce Aydın’a eksi oldu…

Sonuçta da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yenileyeceğiz” dedi…

İşte o yenilenme Aydın’da başladı.

İl başkanı Ömer Özmen kongrede aday olmayıp bırakacağını açıkladı.

AK Parti Genel Merkezi yeni il başkanını belirlerken parti içi prosedürü izleyecek. Öncelikle Ak Parti Aydın il teşkilatında kongrede aday olacak yeni başkanın belirlenmesi için temayül yoklamaları yapılacak.

Buna göre…

Daha önce de olduğu gibi, temayülde öne çıkan 3 aday görüşme için Ankara’ya davet edilecek.

Ancak…

Ankara’dan, AK Parti Genel Merkezi’nin bu kez temayülden çıkan 3 adayın yanında özel davet yapılabileceği haberleri geliyor.

Bakalım…

Daha ne gibi sürprizler gündeme gelecek?

“Ömer Özmen neyin diyetini ödedi?” başlıklı yazımızda AK Parti Aydın teşkilatının yenilik, gençleşme ve değişimden ne anladığını hep birlikte göreceğimizi söylemiştik…

İşte o gün geldi.

AK Parti Aydın il teşkilatında yeni başkanın belirlenmesi için temayül maratonu başladı. Önümüzdeki günlerde değişimin ve yenilenmenin sinyalleri görülecek gibi duruyor.

Çünkü…

AK Parti’de enerji ve motivasyonunu 2019’da ya da öncesinde yapılacak yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ayıracak kadrolar görev başına istenmesi ve bunun açıkça dillendirilmesi değişimin ve yenilenmenin ilk işareti olarak görülüyor.

AK Partili bir dostum; 2009 yılından beri AK kadroların, “güç merkezinin” AK Parti olduğunu halka hissettiremediği ve bu gücü “sarı binaya” kaptırdığı için Aydın’da yenilgiye uğradığını söyledi. Ve “2009’dan bu yana sarı binanın misafiri Özlem Çerçioğlu hakkında AK Partili yöneticilerden kayda değer bir eleştiri işittiniz mi?” diye serzenişte bulundu.

Bence doğru tespit, yerinde bir yakınma…

O AK Partili dostuma göre; “eğer yenilenme talepleri gerçekleşir, adaylık tespitinde seçmenin istediği aday profilleri yakalanır, teşkilatı harekete geçirecek kadrolar görev başına gelir, küskünler kazanılır, eski-yeni koordinasyonu sağlanırsa sorun yok…”

“İşte o vakit CHP’ye altın tepside sunulan seçimler, altın tepside geri geri alınır”…

Bütün bunlar AK Parti kadrolarının değişimden ne anladığına bağlı...

İzleyelim ve görelim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.