Aydın Basını Yemekte Buluştu

Aydın Basını Yemekte Buluştu

Aydın basını, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın düzenlemiş olduğu yemekte bir araya geldi.Germencik Saklı Bahçe Restoranda düzenlenen programa...

Aydın basını, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın düzenlemiş olduğu yemekte bir araya geldi.

Germencik Saklı Bahçe Restoranda düzenlenen programa,"Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ve Aydın’da görev yapan gazeteciler katıldı.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, programda yaptığı konuşmasında basın mensupları ile bir arda olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ”Ülkemizin ve ilçemizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında şüphesiz ki basın dünyasının çok önemli katkıları bulunuyor. Bununla birlikte sizler sadece ilçemizin sesini duyurup vatandaşlarımızın özgür haber alma ihtiyacını yerine getirmekle kalmıyor aynı zamanda kamu hizmetinde yaşanan aksaklıkları da tespit ederek kamu kurum ve kuruluşların daha iyi hizmet vermesine katkıda bulunuyorsunuz. Bir nevi halk adına kamuyu denetliyorsunuz. Bildiğiniz üzere sansür, basın özgürlüğünü tehdit eden, basın emekçilerini kısıtlayarak kamu için hayati önem taşıyan iletişim özgürlüğünü ortadan kaldıran, yaşanmasını hiç istemediğimiz bir meslek sorunudur. Mesleğinde özgür olmayan gazeteci görevini tam manası ile yerine getiremez. Çağdaş demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkı basının özgürlüğüyle mümkündür” dedi.

Ülkede yaşanan darbe girişimine de değinen Akın, ”Özellikle son zamanlarda yaşanan elim olaylarda basın mensubu arkadaşlarımızın çık zor günler geçirdiğini biliyoruz. Öyle ki hadise sonucunda şehit verdiğimiz meslektaşlarımız dahi oldu. Ancak inancım Türk Milleti olarak hepimiz darbe girişimine karşı dimdik durarak demokrasimizi ve özgürlüğümüzü korumaktır. Ülkemizin ulusal çıkarlarını, demokratik yapısını, hukukun egemenliğini, milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini gösterdik. Bu vesile ile tekrardan şehit olan güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı Allah’tan rahmet diliyorum. Gece gündüz demeden çalışan tüm basın camiasının da 24 Temmuz basın bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.