Aydın BŞB Meclis Üyelerinden Ortak Deklarasyon

Aydın BŞB Meclis Üyelerinden Ortak Deklarasyon

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, Aydın’da fesih edilen İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazların farklı kurum ve kuruluşlara devredilmesi konusunda ortak deklarasyon yayınlandı. Deklarasyonda tüm siyasi partilerden destek istendi.

AYDIN 24 HABER

30 Mart yerel seçimleri ile birlikte büyükşehir olan Aydın’da fesih edilen İl Özel İdaresi’nin mal paylaşımı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından yargıya taşımasının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri Aydın ve Aydınlının malları için ortak deklarasyon yayınladı. Deklarasyonda tüm siyasi parti, belediye başkanı ve meclis üyelerinden Aydın halkının öz sermayesi olan taşınmazların farklı kurum ve kuruluşlara devredilmesi konusunda hassasiyet istendi.

Aydın İl Özel İdaresi’nde çalışan personelin yaklaşık yüzde 95’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesine rağmen aynı kurumun mal varlığının sadece yüzde 2’sinin belediyeye devredilmesini tepki gösteren CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri yayınladıkları ortak deklarasyonda şu ifadelere yer verdi.

“30 mart 2014 seçimleri ardından Aydın halkına hizmet için seçilmiş olduğumuz büyükşehir belediye meclis üyeliği görevini Aydınlı hemşehrilerimizin  menfaatleri doğrultusunda yerine getirmeye çalışıyoruz.

6360 sayılı yasanın uygulamaya geçmesi ile birlikte yapılan mal paylaşımları konusunda Aydın halkının öz sermayesi olan taşınmazların farklı kurum ve kuruluşlara devredilmiştir. Bu durum halkın oyları ile seçilen bizleri derinden üzmektedir. Büyükşehir meclis üyeleri ve tüm siyasi parti temsilcilerini, belediye başkanlarını ve büyükşehir belediye meclis üyelerinin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğine inanıyoruz.

Aydın ve Aydınlının hakkı olan malları halkımıza geri kazandırmak için yasal tüm haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı belirtmek isteriz. CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri olarak tüm kamuoyuna deklare ederiz.”

meclis-uyelerinin-deklerasyonu.jpg

imzalar.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.