Aydın BŞB Meclisi’nde Parti Grupları 2015 Bütçesini Değerlendirdi

Aydın BŞB Meclisi’nde Parti Grupları 2015 Bütçesini Değerlendirdi

Aydın Büyükşehir Belediyesi (BŞB) Kasım ayı 3’üncü toplantısında Aydın’ın 17 ilçesinin 2015 yılı bütçeleri onaylandı. Toplantıda gruplar adına söz alan meclis üyeleri 2015 yılı bütçesini değerlendirdi.

- Aydın Büyükşehir Belediyesi (BŞB) Kasım ayı 3’üncü toplantısında Aydın’ın 17 ilçesinin 2015 yılı bütçeleri onaylandı. Toplantıda gruplar adına söz alan meclis üyeleri 2015 yılı bütçesini değerlendirdi.

İlçe belediyelerinin bütçelerinin belirlendiği Aydın BŞB Meclisi Kasım Ayı 3’üncü toplantısında İlçe belediyelerinin arasıda 110 Milyon 800 bin TL ile en yüksek bütçe Kuşadası’nın oldu.

naci-somer.jpg“JEOTERMAL İLE AYDIN’IN ISITILMASI KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPILMALI”

AK Parti grubu adına konuşan Aydın BŞB Üyesi Halil Naci Somer, 3 toplantıda ASKİ, Aydın BŞB ve 17 ilçe dahil toplam bütçenin 1 milyar 732 bin 325 TL ile büyük bir bütçe onaylandığını ifade ederek, “Büyükşehir belediyesi olarak yeni bir belediyeyiz, amacımız yaşanabilir, kalkınmış bir Aydın yaratmak. Öncelikle alt ve üst yapıların oluşturulması, belirlenmesi ve sosyal belediyecilik anlamında çalışmalar ve yatırımlar ile ilgili olarak BŞB bütçesi bu iki konu üzerinde yoğunlaştı. Aydın için çok önem arzettiğine inandığımız 2 örtü altı seracılığı ve jeotermal ile Aydın’ı ısıtmak konularına maalesef bu bütçede pek yer verilmedi. Bundan sonraki yıllarda dönemlerde bu iki konuya daha fazla yer verileceğini ümit ediyorum. Aydın BŞB’nin olarak 17 ilçeye ayrım gözetmeksizin gereken tüm hizmeti vereceğine inanıyor, belediyelerimizin 2015 yılı bütçelerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

tahir-yaman.jpgCumhuriyet Halk Partisi Aydın BŞB Meclisi Grup Sözcüsü Tahir Yaman, Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe belediyelerimizin birçok gelirin büyükşehir belediyesine geçtiğini ancak kapatılan Aydın İl Özel İdaresi’nin mal varlığının büyük bir çoğunluğunun başka kurumlara dağıtıldığını ifade ederek, “Aydın İl Özel İdaresi’de kapatılarak bu kurumun bütün mal varlıkları ve çalışanlarının Aydın BŞB’ye bırakılması gerekiyordu. Ancak görüyoruz ki bu süreç içersinde ne hikmetse çalışanlar BŞB’ye bırakıldı ama mal varlıkları başka yerlere devredildi. Yani bir şeklilde Aydın BŞB’nin ayağında pranga vuruldu. Bunun önünün açılması gerektiğine inanıyorum. Nasıl Muğla ve Denizli’de bu imkanlar oluşturuldu. Bizle beraber büyükşehir olan illerin zengiliklerini nasıl gıpta ile izliyorsak aynı şeyin Aydın’da da sağlanasını istiyoruz. 2015 BŞB bütçesi bizim için çok önemli. Bütçede sosyal belediyecilik faaliyetlerinden, ulaşım hizmetlerine sayamayacağımız bir çok konuda çok önemli yatırımlar var. İnşallah 2015 bütçesi Aydın’da gülen yüzler oluşturmaya vesile olur” şeklinde konuştu.

gursat-kale.jpg“BÜYÜKŞEHİR YAŞANTIMIZDA ÇOK SEYİ DEĞİŞTİRDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın BŞB Meclisi Grup Sözcüsü Gürşat Kale, Gelecek yılımızın faaliyetlerini sığdıracağımız hem BŞB hem ilçe belediyelerimizin bütçeleri nin hayırlı olmasını dileyerek, “2015 yılı itibariyle büyükşehir olan Aydın’da tam yıl olarak bir faaliyetin içersine girmiş olacağız. Yeni kuruluş döneminin ilk yılında bir takım yeni alışkanlıklar, yeni davranışlarla karşılaşmış bulunuyoruz. Bunun tüm Aydınlı hemşehrilerimizin hayatında refah, mutluluk anlayış içersinde demokrasi kuralları içersinde hepimize mutlu bir yıl sağlıklı ve temiz bir enerji nin daha çok kullanıldığı bir gelecek getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

ozlem-cercioglu-014.jpg“BÜTÇEDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Plan Bütçe Komisyonu’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Komisyonumuz gerçekten uzun ve detaylı olarak 10 saate varan toplantılar gerçekleştirdi. Ayrıca BŞB Mali İşler Daire Başkanlığı ve tüm bürokrat arkadaşlara teşekkür ediyorum. Başta BŞB olmak üzere tüm ilçelerimizin bütçelerimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AYDIN BŞB MECLİSİ’NDE PARTİ GRUPLARI 2015 BÜTÇESİNİ DEĞERLENDİRDİ

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.