Aydın BŞB yine ‘Pes’ dedirtti: 30 milyon liraya satın alınacak araçları 68 milyon liraya kiraladılar

Aydın BŞB yine ‘Pes’ dedirtti: 30 milyon liraya satın alınacak araçları 68 milyon liraya kiraladılar

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da aralarında bulunduğu birçok belediye başkanına danışmanlık yapan Erkan Karaarslan, Türkiye’de yapılan çöp toplanması için araç kiralama ihalelerinin en az yüzde 90’ında yolsuzluk yapıldığını söyledi

Türkiye’de yapılan çöp toplanması için araç kiralama ihalelerinin en az yüzde 90’ında yolsuzluk yapıldığını öne süren Danışman Erkan Karaarslan, ihalelerin tasarlanan özel araç tanımları üzerine kurulduğunu ve fiyatların olması gerekenin en az 2 katı olduğunu kaydetti.

YOLSUZLUK İDDİALARI

Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı Aydın Büyükşehir Belediyesi de adrese teslim ihale, yolsuzluk iddialarıyla gündeme geldi. Çerçioğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıdaki belediye çalışanı hakkında Aydın Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturmaların ardından davalar açıldı.

Soruşturma ve davalar görülmeye devam ederken yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan çöp toplanması için araç kiralama işinde de adrese teslim ihale yapıldığı öne sürüldü.

FİRMAYA ÖZEL ŞARTNAME

Edinilen bilgiye göre, çöp toplanması için araç kiralama işinde firmaya özel ihale şartnamesi hazırlandı. “Bu kadarına pes” dedirten şartnamede “vakumlu çöp toplama aracı 1 adet ve öz malı olacak, araç sağdan direksiyonlu olacak” gibi özel araç tanımları yapılarak, ihaleyi alan firmaya özel şartname hazırlandı.

Hazırlanan ihale şartnamesi rekabeti ortadan kaldırdığı için 2015 yılında yapılan personel giderleri dahil olmak üzere; 12 aylık 11 milyona ihale edilen araç kiralama işi bu defa personelsiz olarak 30 ay için aynı firmaya (KDV hariç) 68 milyon ödendi.

30 MİLYON LİRAYA SATIN ALINACAK ARAÇLAR 68 MİLYON LİRAYA KİRALANDI

Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri araçları satın alsalardı bu kira bedelinden ucuza alınacaktı. 30 milyon liraya satın alınabilecek araçlar 68 milyon liraya kiralandı. Kamu zararı oluşan ihale için soruşturma açılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.