Aydın BŞB’de AK Parti’li ve MHP’li Üyelere Şok

Aydın BŞB’de AK Parti’li ve MHP’li Üyelere Şok

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplanamadan gerildi. İlk toplantıya katılmak üzere belediyeye gelen AK Parti’li ve MHP’li meclis üyeleri güvenlik görevlileri arasında sert tartışmalar yaşandı.

30 Mart seçimlerinden Özlem Çerçioğlu tarihi bir zafer ile çıkıp Aydın’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Tüm Türkiye Çerçioğlu’nun başarısını konuşurken Aydın bu kez muhalefet meclis üyelerinin geç geldikleri toplantı ertelendiği için gösterdikleri tepkilerle gündem oldu.

Aydın Büyükşehir Meclisi’nin ilk toplantısı, muhalif üyeler geç gelince yapılamadı. CHP grubunun katıldığı ama çoğunluk olmadığı için Çarşamba gününe ertelenen toplantının ardından Büyükşehir Belediyesi binasına gelen AK Parti ve MHP’li üyelerin tepkisi nedeniyle polis duruma el koydu. 30 Mart Yerel seçimleri ile birlikte büyükşehir olan Aydın’da Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı muhalefet partilerine ait meclis üyeleri adeta toplantı şoku yaşadı. İlk toplantılarına katılmak üzere Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 7. Katında bulunan Meclis Salonu’na gelen belediye başkanları ve meclis üyeleri toplantının yapılıp çoğunluk sağlanamadığı için ertelendiğini öğrenince Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu “Art niyetli” olmakla suçladılar. Meclis salonu önünde açıklama yapmak isteyen MHP’li meclis üyeleri ve AK Partili meclis üyeleri ile güvenlik görevlileri arasında sert tartışmalar yaşandı.

MUHALEFET GELMEYİNCE TOPLANTI ÇARŞAMBAYA ERTELENDİ

Yasa gereği mazbata alımından 5 gün sonra kendiliğinden toplanması gereken Büyükşehir Meclisi’nin CHP’li üyeleri dün sabah saat 09.00’dan itibaren büyükşehir binasına geldi. CHP grubu kendi önergelerini hazırlarken bir yandan da toplantının yapılabilmesi için muhalefet grubuyla temas kurmaya çalıştı. CHP’li Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın mekik diplomasisi izledi. Ancak MHP’li ve AK Parti’li meclis üyelerinden uyum konusunda beklediğini bulamadılar. Saat 15.15’de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı açıldı. Ancak 39 CHP’li üye toplantı yeter sayısını sağlayamadığı için Başkan Özlem Çerçioğlu bir sonraki toplantının 16 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te yapılmasına karar verdi.

BAŞKANLIK KATINDA GERGİN DAKİKALAR

Ancak toplantının ertelenmesinden 45 dakika sonra Büyükşehir Belediyesi başkanlık katına gelen AKP’li ve MHP’li üyeler toplantının yapılamadığına dair tutanak tuttu. Meclis üyeleriyle beraber gelen bazı isimler taşkınlık yapınca belediyenin güvenlik görevlileri müdahale etti. Zabıta Müdürü Hakan Genç, kalabalığı sakin olunması konusunda defalarca uyardı. Tepki gösteren MHP İl Başkanı Fevzi Köse’ye, Genç, “Geçmişte mecliste neler yaşandığını siz de biliyorsunuz. Biz böyle durumlarda yumruk da yedik. Ama burada görevimiz hem sizi, hem kendimizi hem kamu malını korumak. Şahsınızın siyasi ve kamusal faaliyetlerini engellemek değil’ diye cevap verdi.

ÜMMET AKIN: KAPIYI KIRAR GİRERİZ

Gerginlik sırasında Meclis salonuna giremeyen muhalif üyelerin öfkeli tavırları dikkat çekerken Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ‘gerekirse meclis salonunun kapısını kırarız’, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Hakan Genç’e hitaben ‘sen kimsin, kimi engelliyorsun? Benim kim olduğumu biliyor musun, ben belediye başkanıyım’ diye bağırması üzerine binaya polis çağrıldı. Olaylarla ilgili polis de tutanak tuttu.

ATAY, BASIN TOPLANTISINI DIŞARDA YAPTI

Zabıta Müdürü Genç’in uyarıları nedeniyle belediye binası dışına çıkan muhalefet meclis üyeleri burada gazetecilere basın açıklaması yaptı. AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, karşılaştıkları tutumun kabul edilemez olduğunu iddia etti.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Aydın Büyükşehir Belediyesi resmi internet sayfasından yaptığı açıklamada ise 14 Nisan 2014 günü saat 15.15’te Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kendiliğinden toplandığı belirtilerek “Toplantı yeter sayısı sağlanamadığından, oturum açılamamış ve 5393 Sayılı Kanunun 22. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereği gündemde bulunan konuların görüşülerek karara bağlanmak üzere 16 Nisan 2014 Çarşamba günü 14.00'de toplanması için oturum Meclis Başkanı tarafından kapatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

meclis--(1).jpg

meclis--(5).jpg

meclis--(8).jpg

meclis--(9).jpg

meclis--(19).jpg

meclis--(20).jpg

meclis--(22).jpg

meclis--(23).jpg

meclis--(25).jpg

meclis--(26).jpg

meclis--(27).jpg

meclis--(33).jpg

meclis--(13).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum