Aydın BŞB’den “Özrü Kabahatinden Büyük” Açıklama

Aydın BŞB’den “Özrü Kabahatinden Büyük” Açıklama

Servet Töz’ün “Başkan; Erkan mı, Özlem Çerçioğlu mu?” başlıklı yazısına Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi. Açıklamayı değerlendiren Töz, “Belediyenin özrü kabahatinden büyük” dedi.

Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Servet Töz’ün kaleme aldığı “Başkan; Erkan mı, Özlem Çerçioğlu mu?” başlıklı yazısı kamuoyuna bomba düşerken, Aydın Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı İletişim Müdürlüğü’nden yanıt geldi. Yapılan açıklamada, haberde gerçek dışı haber ve ifadelerin yer aldığı bildirildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hiç bir kişi ve kuruma danışmanlık adı altında böyle bir ücretin ödenmediğinin savunulduğu açıklamada; “Aydın Büyükşehir Belediyesi aleyhinde, gerçek dışı haber yapanlar hakkında gerekli adli ve hukuki işlemler başlatılacaktır” denildi.

Açıklamada ayrıca “Önder Yeğen isimli kişinin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteri olduğu ifade edilmektedir. İsmi geçen şahıs 27.04.2015 tarihinden  itibaren Aydın Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter konumunda değildir” ifadelerine yer verildi.

Servet Töz belediyeden gelen yanıtı değerlendirdi. Açıklamaya “belediyenin özrü kabahatinden büyük” sözleriyle tepki gösteren Töz, Aydın 24 Haber’in yayıncılık ilkesinde yalana yer olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişten bugüne kaleme aldığım tüm yazılarıma bugün de imzamı koyarım. Kaleme aldığım köşe yazısındaki her iddia doğrudur. Erkan Karaaslan’ın değişik isimlerle kurduğu şirketlerine “danışmanlık” adı altında para aktarıldığını ve bu rakamın aylık 250 bin lira olduğunu ortaya atmıştım. Adı geçen şahsın Vizyon Yayıncılık, YEKÜD, MUHKEM, GLOKAL A.Ş., DKR Denetim adlarında şirketleri bulunmaktadır. Bu şirketlere Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü ve belediyenin şirketi olan AYBEL üzerinden Nisan 2014-Nisan 2015 tarihleri arasında her biri 165 bin lira olan 14 tane doğrudan temin yöntemiyle iş verildiğini biliyorum” dedi.

Verilen işlerin toplamının KDV dahil olmak üzere 3 milyon lira olduğunu ve bu miktarın 12 aya bölünmesi halinde ödenen miktarın aylık 250 bin lirayı bulduğunu söyleyen Töz, “Belediye adli ve hukuki işlem başlatacakmış. Buyursun başlatsınlar o zaman adli mercilere belgesini sunacağım” şeklinde konuştu.

Önder Yeğen konusunu da değinen Töz, “Önder Yeğen için ‘genel sekreter’ iddiam yok. Önceki genel sekreter iddiam var. Ve bu şahsın belediyeye uğramadan maaş aldığına dair iddiam var. O iddialarımın da arkasındayım” diyerek sözlerine son verdi.

İŞTE ERKAN KARAASLAN'IN ŞİRKETLERİNE VERİLEN İŞLER

erkan-karaaslan.jpeg

SERVET TÖZ NE DEMİŞTİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.