Aydın BŞB’nin reklam işlerini FETÖ’cüler mi yapıyor?

Aydın BŞB’nin reklam işlerini FETÖ’cüler mi yapıyor?

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter üzerinden uzun zamandır provokatif paylaşımlar ve yalan bilgiler paylaşan “Ankara Kuşu” hesabının sahibi FETÖ tutuklusu Oktay Yaşar ile bağlantısı olduğu öne sürüldü.

Twitter'da "Ankara Kuşu" isimli hesabı yönettiği belirlenen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında "FETÖ propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanan Oktay Yaşar’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi ile anlaşmalı olduğu değişik sosyal medya hesapları üzerinden belediyenin reklamını yaparak algı yönetimi yaptıkları belirlenirken; Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ile "Ankara Kuşu" arasındaki bağı Kemal Özkiraz isimli şahsın sağladığı ancak Kemal Özkiraz’ın Aydın’da kim ya da kimlerle bağlantılı olduğu öğrenilemedi.

Gaziantep'te FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, örgütün "@kacsaatolduson" isimli hesabın yöneticilerinden olduğu gerekçesiyle tutuklanan Hüseyin Yılmaz ile FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve sosyal medyada "Ankara Kuşu" adlı hesabı kullanan Oktay Yaşar'la bağlantısı olduğunu itiraf ettiği öğrenildi.

FETÖ tutuklusu Hüseyin Yılmaz, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadede; Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin reklam ajanslarıyla Ankara Kuşu isimli hesabının sahibi Oktay Yaşar ile anlaşmalı olduğunu söyledi.  

Sabah gazetesinden Kenan Kıran imzalı habere göre Hüseyin Yılmaz'ın, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifade şöyle:

"'@kaçsaatolduson' hesabını kullandığımız zamanlarda reklamları M.C. aracılığıyla twitter üzerinden alırdık. M.C. da Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin reklam ajanslarıyla ve "@ankarakuşu" isimli hesabının sahibi ile anlaşmalı idi. Biz bunların reklamlarını yapardık. Parayı da PTT üzerinden ve Denizbank üzerinden yukarıda bahsettiğim şekilde akrabalarımın hesaplarına gönderirdi. Reklam olarak saymış olduğum belediyelerin kendilerinin çekmiş olduğu videoları re-tweet yaparak çok sayıda kişinin takip etmesini veya etkileşime girmesini sağlıyordum, diğer sayfa yöneticileri de bildiğim kadarıyla aynı şekilde yapıyordu."

"BU HESAP SÖYLEDİĞİ HESAPLARIN VEYA VİDEOLARIN REKLAMINI YAPMAMIZI İSTİYORDU"

"'@ankarakuşu' isimli hesabın sahibi ile önce twitter, sonrasında ise whatsaap üzerinden iletişim kurdum. Bu hesapla görüştüğümüzü benim gibi sayfayı yöneten adminler ve Zafer (K) Abdullah Purtaş biliyordu. Bu hesap bize kendi reklamını değil de söylediği hesapların veya videoların reklamını yapmamızı istiyordu ya da söylediği tweetleri beğenmemizi yada re-tweet yapmamamızı istiyordu. Bizden eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partisinin videolarını, ismini hatırlamadığım İYİ Parti milletvekilinin paylaşımını, Gelecek Partisi'nin üyelerinin paylaşımlarını ve bunların paylaşımlarını ya beğenmemim ya da retweet yapmamı istedi."

"KEMAL ÖZKİRAZ İSİMLİ ŞAHISLA DİREK MESAJ YOLUYLA GÖRÜŞTÜM"

"Sonra da 'Artık yeni hesabım budur" diye tweet attım ve bu hesaba takipçilerimi ve yeni takipçileri toplamak amacıyla daha önce sosyal medyadan tanıdığım Kemal Özkiraz isimli şahısla DM (direk mesaj) yoluyla görüştüm ve atmış olduğum son tweeti retweetlemesini rica ettim. Bu hesabın şifresi dahil bütün bilgileri örgütün elinde vardı. Ben kendi adıma bu sosyal medya hesabından toplamda kullandığım süre boyunca 40-50 bin TL arası para kazandım ayrıca "@ankarakuşu" dan 4 bin TL, M.C.'dan da 3 bin TL alacağım vardır. @ankarakuşu hesabı kullanıcısı olan adını sonradan öğrendiğim Oktay Yaşar isimli şahısla aramızda örgütsel bir bağ yoktur. Kendisi ile aramızdaki ilişki tamamen ticari reklam ilişkisidir."

admin.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.