Aydın BŞB’nin Soruşturma Dosyaları İncelensin

Aydın BŞB’nin Soruşturma Dosyaları İncelensin

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen ihalelerle ilgili savcılığa intikal edilen fakat bugüne kadar sonuç alınamayan dosyalarla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı’ndan inceleme talebinde bulunuldu.

Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde hukuka aykırı ihaleler ile belediye şirketleri üzerinden gerçekleştirilen hukuka aykırı işlemlerle ilgili olarak savcılığa intikal ettirilen dosyaların sonuçlandırılmamış olması tepki çekti. İçişleri Bakanlığı emekli bürokratlarından Haldun Haşmet Aysan, 2013 yılından itibaren Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal eden ancak bugüne kadar lehte ya da aleyhte bir karar verilmeyen 19 adet soruşturma dosyası için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı’ndan inceleme istedi.

erkan-karaarslan-007---kopya-007.jpghasmet-aysan-011.jpgAyrıca FETÖ’ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle tutuklanan ‘Belediyeler imamı’ olarak da anılan, Çerçioğlu’nun danışmanı Erkan Karaarslan hakkındaki Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nda açılan soruşturma dosyalarının Karaarslan’ın yargılandığı 7.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından istendi.

TBMM eski başkan danışmanlarından Haldun Haşmet Aysan’ın da Mersin’deki davaya müdahil olacağı ve Başkan Çerçioğlu’nun aynı davada yargılanabileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.