Aydın BŞB’ye Çöken Gurup Yalova’da mı?

Aydın BŞB’ye Çöken Gurup Yalova’da mı?

Aydın Büyükşehir Belediyesi Yalova gündemine geldi. Atakent Gazetesi’nde yer verilen habere göre; Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki “şebeke modeli” Yalova Belediyesi’nde de uygulanıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Yalova gündemine geldi. Atakent Gazetesi’nde yer verilen habere göre; Türkiye'de bir çok Büyükşehir Belediyesi ve büyük şehir olmaya aday şehir belediyeleri 'şebeke modeli' belediyecilik adı verilen kurgunun ve bu operasyonun 'kurgulayayıcı' ları tarafından ele geçirilip hortumlanıyor.

İŞTE ATAKENT GAZETESİNDE YAYINLANAN O HABER

belediyemiz.jpg

Bu ŞEBEKE MODELİ'nin işyeliş sistemi deşifre oldu.
 
CHP liAydın Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan ve Aydın medyası tarafından deşifre edilen ŞEBEKE MODELİ BELEDİYE organizasyonu ve YALOVA BELEDİYESİ arasında ki benzerlik YOK ARTIK dedirtecek cinsten.
Neredeyse Aydın Belediyesinde yaşanan İHALE-DANIŞMAN-ANKET FİRMALARI -YAPILAN VE YAPILMAK İSTENEN TÜM İHALELER ŞİRKETLER AYNI İSİMLERLE ÖRTÜŞÜYOR.
 
ŞEBEKE MODELİ adı verilen bu organizsayon da adı geçen firma sahiplerinin Yalova Belediyesinde ki uzantıları da ilginç isimler.Adeta Aydın Büyükşehir Belediyesinde yaşaşn SKANDAL ihaleler ve firmalar Yalova Belediyesinde son zamanlarda yaşanan olaylarla ŞABLON olacak kadar benzerlikte..
 
Şimdi aşağıda deşifre olmuş bu sistemin tüm detayları var.
 
Belediye nasıl ele geçirilir?
 
Sistem nasıl işler?
 
ŞEBEKE kurgucuları nasıl para kazanır? 
 
Danışmanlık hizmeti kimden alınmalı?
 
Danışmanlık ve anket firmalarını kim getirir?
 
Belediye Spor Klüpleri neden sponsor alır?
 
Belediye promosyonlara ve dergilere neden milyonlar harcar?
 
Anket firmaları anket için ayrı,anket sonuçları imhası için ayrı para alıyorlar mı?
 
BU ŞEBEKE MODELİ PARALEL YAPININ CHP ŞEKLİ Mİ?
 
İŞTE ŞEBEKE MODELİ;
 
'ŞEBEKE MODELİ” özünde, bir çıkar gurubu oluşturarak kanun ve mevzuatın tüm ince ayrıntılarından, hatta boşluklarından yararlanarak,yasal gibi görünen bir soygun düzenine dönüşüyor
Önce bir 'UZMAN' gerekiyor.
 
1-Belediyelerdeki kilit kadrolara kendine yakın uzmanlar ve personel temin eden,şahıslara şirketler kurdurup hibe yoluyla belediyelere devir yaptıran,kurdurduğu belediye şirketlerinin yönetim kurullarında  kendi görev alan  sonra adamlarını yerleştirerek kendi kontrolünde yöneten,belediye şirketleri tarafından yapılan ihaleleri kendi firmalarına veya anlaşmalı firmalara yönlendiren,belediyelerin özellikle imar,kültür müdürlüğü,özel kalem müdürlüğü gibi büyük rant oluşan bölümlerini kendi adamlarını yerleştirip ele geçirmek  suretiyle menfaat sağlayan,sistemler kuran bir uzman!!
 
Bu sisteme: “şebeke modeli” deniyor.
UZMAN veya DANIŞMAN ;İhalelerdeki yasal olanaklardan yararlanmak, naylon ve paravan teklifler verebilmek amacıyla kurduğu ve kurdurduğu çok sayıda şirketle belediyeye giriş yapıyor.
Bu şirketler belediyelerin ihtiyaç duyduğu, yönetim - mali hizmet - kamu ihalesi - stratejik plan yapımı ve bütçe hazırlama v.b. konularda eğitim vermek amacıyla kurulmuş görünmektedir.
Bu amaçla bir dergi çıkartılmakta, yurt dışı seyahatler planlanıp, belediye personeline verilen eğitim hizmetleri ile yaygın biçimde seminerler e-kurslar açılmaktadır.Bu faaliyet alanı, hem UZMAN veya DANIŞMAN 'ın diğer faaliyetlerine bir paravan işlevi görmekte, hem de, kamu maliyesini, ihale ve satın alma mevzuatını bilen eski kamu uzmanlarını bünyesinde çalıştırmakta, bu kişilerle kitaplar yazarak satmakta ancak bu kadroları belediyelerde yerleştirerek belediyeleri adeta ele geçirmektedir.
 
UZMAN VE DANIŞMAN ÇALIŞTIĞI BELEDİYELERLE İLİŞKİSİ ŞU ŞEKİLDE;
Düzenlediği seminerler ve kurslarda, belediye başkanlarının ve belediyelerin müdür ve üst kadrolarının dikkatini çekerek tanışıyor.Özellikle belediye başkanlarına “size sağlam bir kadro kurarız”, şeklinde yaklaşılıyor. 
Önce belediyenin “idari danışmanlık hizmeti” satın alması için ihale dosyası hazırlıyor.
 
Danışmanlık hizmet alım ihalesinde kanuni parasal üst sınır olan 165.000 TL  tutarak, ihalesiz ve teklif alma usulü ile ilan dahi vermeden; kendi şirketleri aracılığı ile üç teklif vererek“idari danışmanlık” işini alıyor. bu danışmanlık hizmeti ihaleleri, sürekli tekrarlanıyor.
Artık belediyenin resmen idari danışmanı statüsünde olduğundan, belediye içinde ofisini kurup her türlü işlemi kontrol altına alıyor.
 
Kamu kesiminde şaibeli şekilde ayrılan, ancak memuriyete dönme hakkı olan kişileri kendi şirketlerinde istihdam ediyor. bu kişileri iş yaptığı belediyelerin kilit görevlerine getirmeye başlıyor.
Belediyelerde göreve getirdiği kendi adamları afişe olurlarsa veya kamuoyuna yansıyan bir hata yaparlarsa bunları geri çekip kendi şirketindeki kadro torbasında değerlendiriyor. geri çekilen bu kadrolar aynı zamanda belediyeden bankamatik memuru olarak maaş almaya devam ediyor
 
İlk olarak, çalıştığı belediyenin sayıştay denetimi ve kamu harcamalarını kontrolsüz bir ortama taşımak için belediye şirketleri kurulmasını sağlıyor. bu belediye şirketleri iki ana kategoride kuruluyor;
 
İMAR-ULAŞIM-BİLİŞİM-KÜLTÜR-ALT YAPI VE DEĞİŞİK HİZMETLER
Kurulan belediye şirketlerine kendi adamlarını genel müdür ve üst mevkilere getiriyor. bu kadrolardan afişe olanlar olursa, geri çekiyorlar ve bankamatik memuru şeklinde ve kendi firmalarının işlerinde değerlendiriyorlar. belediyede görev alan “şebeke modeli kadroları”, aynı zamanda “idari danışman” şirketin işlerinde de çalışıyor.
Bu arada, belediye başkanına çok yakın olan ve “şebeke modeli” içinde görev alabilecek belediye meclis üyesi veya belediyenin kendi bürokratlarını teşhis ediyor ve bu kişilerle de anlaşarak, onları da belediye içindeki “şebeke modeline”dahil ederek, belediye yönetiminde tam bir hakimiyet kuruyor.
 
Daha sonra; gerek kurulan şirketler ve gerekse belediyenin hizmet birimleri vasıtası ile açılan (mal alımı, hizmet alımı, inşaat, projelendirme) ihalelerini kendi şirketlerine veya piyasadan anlaştıkları şirketlere yönlendirmek için ihale şartnamelerinde rekabeti engelleyecek maddeler koyarak işlerin yüksek bedellerle alınmasını sağlıyor.
 
Mümkün olan tüm büyük ihaleler bu şirketler üzerinden yapıldığından kamu ihale kanununun kısıtlayıcı prosedürlerinden kaçınmış oluyorlar. böylece, rakipsiz olarak istedikleri işi, istedikleri anlaşmalı şirketlere, istedikleri fiyatla verebiliyorlar.
Ancak, buna paralel olarak, belediyenin kendi küçük mal alımlarında zaten ihale uygulanmadığından, 165 bin TL’nin altındaki alımları belediye adına yürütüyorlar.
 
Bu küçük mal alımlarındaki “yolsuzluk” sonucu elde edilen çıkarlar ise, belediyenin bu sisteme giren bürokratları tarafından paylaşılıyor. yani herkesin payı belli. küçük işler meclis üyeleri ve işbirlikçi belediye bürokratlarına, büyük işler ise “danışman”a kalıyor.
Bu işlerin yapımı sırasında, açık rüşvet veya benzeri bağış vs. gibi işlemlere pek yer verilmeden; sadece ihalelerin ve ihale konularının kendi inisiyatiflerin de kalması ile çok büyük çıkarlar elde edilebiliyor.
 
 “ŞEBEKE MODELİNDE”BELEDİYENİN RASYONEL HİZMET VERMESİ DEĞİL, KENDİ ÇIKARLARINA EN UYGUN İHALE, SATIN ALMA VE İŞLERİ YAPMASINA ÖNCELİK VERİLİYOR.
POPÜLER OLMAK İSTEYEN BAŞKAN;
 
Bu işler genellikle oy getiren, popülizm ağırlıklı sosyal yardım, ucuz mal ve hizmet dağıtan konularda yapılıyor. böylece, girdikleri belediyenin başkanının popülaritesini de arttırmış oluyorlar.
HEDİYELİK EŞYALAR,KİTAPLAR,DERGİLER,BROŞÜRLER,SOSYAL YARDIM AMACI KOKAN HAREKETLERE ÖNCELİK VERİLİR.
Alan-satanın memnun olduğu, halkın da ufak günlük çıkarlarla kandırıldığı; ancak sürdürülebilirliği olmayan, kentin ve halkın aleyhine bir sistem ortaya çıkıyor.
Sistem içinde imza sorumluluğunu hiçbir zaman BELEDİYE BAŞKANI veya DANIŞMANIN kendisi üstlenmiyor. Bu konuda, daha önceden sicili olan kadrolara imza attırılıyor veya mevkii meraklılarına müdürlük, daire başkanlıkları başkan yardımcılığı kadroları verilerek imza attırılıyor.
İmza atanlar bu işlerden maddi pay aldıkları gibi kendi küçük alt çıkar ilişkilerine giriyorlar, bunlara da göz yumuluyor. ayrıca, bu imza ekibinin olayın risklerini anlaması ve vazgeçmesi halinde, geçmişteki açıkları ve suçları ile tehdit edilerek ya uzaklaştırılıyorlar veya memur statüsünde iseler, olmadık küçük görevlere atanıyorlar.
 
VURGUNUN YENİ ADRESİ İMAR…
Bunların dışında, başlangıç aşamasında olan süreç “imar yolsuzlukları” sürecidir.  bu süreçte, iki gurupta toplanmaktadır.
Birincisi; Mevcut imar planlarında yapılacak çıkar sağlayan tadilatların onaylanmasıdır.
 
Bu amaçla BELEDİYELERİN SPOR KLUPLERİ ARAÇ OLARAK KULLANILIR.
iMAR planını değiştirmek isteyen müteahhit veya yatırımcıya BELEDİYE SPOR  KLÜBÜNE  büyük miktarlarda bağış yapması söyleniyor.
Bağış sırasında, örneğin 500 bin TL bağış yapılıyorsa, sadece 100 Bin liralık bağış makbuzu kesilmesi sağlanıyor. parayı veren müteahhit’e, “sporcu  transferlerinde ve ihtiyaçlarında para açıktan ödeniyor. onun için paranın tamamına makbuz veremiyoruz”denilerek, böylece rüşvet aklanıyor.Para serbest olarak alan tarafın cebine giriyor.
 
Bu nedenle,BELEDİYE SPOR KLÜBÜ belediye’nin kontrolünde başkanın adamları veya “danışmanın” adamlarına bırakılıyor.
 
İmar planı tadilatı geçirmiş olan tüm müteahhitler belli olduğundan,bunların meclisten geçirdikleri imar plan tadilatları incelemeye alındığında, her şey ortaya çıkarılmış oluyor.Ayrıca, bazı müteahhitlerin tadilat işlemine paralel olarak BELEDİYE SPOR KLÜBÜNE bağış yapıp yapmadıkları da kontrol edilerek, paralellik kurulabiliyor..
 
İMAR PLANI YOLSUZLUKLARINDAKİ BÜYÜK PROJE İSE ŞUDUR:
 
Büyük bir yatırımcı bulunur. bu yatırımcı tercihan, kara parası olan bir yatırımcıdır. yatırımcıya, “danışmanın” göreve getirdiği imar işleri daire başkanı vasıtası ile satın alacağı araziler bildirilir.Bu araziler, imara açılması mümkün olan ve açıldığında çok büyük rant sağlayacak olan arazilerdir,yatırımcı bu arazileri kapatır.Arazilerin alımında değerleri çok çok düşük gösterildiğinden aynı zamanda kara para aklanmış olur,daha sonra, araziler imara açılmak suretiyle çok büyük rant elde edilir.
“ŞEBEKE MODELİ” ÖZÜNDE, BİR ÇIKAR GURUBU OLUŞTURARAK KANUN VE MEVZUATIN TÜM İNCE AYRINTILARINDAN, HATTA BOŞLUKLARINDAN YARARLANARAK, ADETA YASAL GİBİ GÖRÜNEN BİR SOYGUN DÜZENİNE DÖNÜŞÜYOR.
 
Yalova Belediyesi' n de geçtiğimiz aylarda yaşanan DANIŞMAN İHALELERİ-EĞİTİM DANIŞMANLIĞI İHALELERİ-ANKET İHALELERİ Aydın Büyükşehir Belediyesinde adı geçen firmalar aynı isimler..
 
Bu model size tanıdık geldi mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.