Aydın Büyükşehir 30 Ağustos’u Opera Sanatçılarıyla Kutladı

Aydın Büyükşehir 30 Ağustos’u Opera Sanatçılarıyla Kutladı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı opera sanatçılarının da katıldığı coşkulu bir törenle kutladı.Aydın Tekstil alanında gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı programında ilk...

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı opera sanatçılarının da katıldığı coşkulu bir törenle kutladı.

Aydın Tekstil alanında gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı programında ilk olarak Aydın Büyükşehir Belediye Bandosu çeşitli marş dinletileri çaldı.

Bando dinletisinin ardından alkışlarla alana gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na Aydınlılar yoğun ilgi gösterdi. Yediden yetmişe her yaştan vatandaş Başkan Çerçioğlu ile fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.

“Çok Sevgili Cumhuriyet Dostları”

Açılış konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Başkan Çerçioğlu, “Çok sevgili Cumhuriyet Dostları” olarak diyerek sözlerine başladı. Başkan Çerçioğlu, Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan, bağımsız Cumhuriyetimizin en önemli temeli olan Büyük Zaferin 94. yıl dönümünün gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, “30 Ağustos tarihi bizim için çok daha özel bir anlam içerir. Esaret içinde, acının ve fedakârlığın eseridir Türkiye Cumhuriyeti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının Türk Ulusuna kazandırdığı, yiğitlik destanıdır Türkiye Cumhuriyeti.94 yıl önce tek yumruk olarak iç ve dış ihanet odakları ile, görülmemiş fedakârlıklarla mücadele eden Türk UlusuYa İstiklal, Ya Ölüm parolası ile girdiği savaştan başı dik, onurlu bir Ulus olarak çıkmıştır.Bugünde aynı inanç ve kararlılıktayız,Bağımsızlığımıza göz diken kim olursa olsun.Bizim için, ‘Ya İstiklal, Yada Ölüm’ vardır diyoruz. Başta Milli mücadelemizin lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Onun silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi saygı rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Devlet Opera Balesi Sanatçıları Mehmet Yılmaz, Görkem Ezgi Yıldırım, Hande Uçar, Aykut Çınar ve Murat Atak’ın dinletisi Aydınlıları adeta büyüledi. Söylenen eserlere hep birlikte eşlik eden Aydınlılar unutulmaz bir gün yaşadı. Başkan Çerçioğlu ve Aydın halkı elinde Türk bayrağı ile opera sanatçıların eserlerine dinleti boyunca eşlik etti. Programın ardından Başkan Çerçioğlu, Aydınlıların ilgisi ve sevgi seli eşliğinde programdan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.