Aydın Büyükşehir  Belediyesi  halka su diye   zehir içiriyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi halka su diye zehir içiriyor

Aydın’da su kuyularında yapılan inceleme tüyler ürpertici sonucu ortaya çıkardı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ Genel Müdürlüğü’nün yaptığı içme suyu analiz raporuna göre arsenik değeri, normalden çok yüksek çıktı. Aydın halkı yıllardır arsenikli suya mahkum eden Büyükşehir Belediyesi, arsenik değerinin normalden çok yüksek çıktığını bile bile halka su diye zehir içiriyor.

Aydın halkı tarafından kullanılan musluk sularında arsenik değerinin çok yüksek olduğu konusunu gündeme getiren Dr. Metin Aydın, “ASKİ tarafından 2021 ve 2022 yıllarında Aydın’ın değişik ilçelerinde içme sularında yapılan su analiz sonuçlarının bazılarına bakılınca Aydın’da ilkokul-cami-kahvehane-evlerdeki çeşmelerden su haricinde normalden 45 bin, 20 binlere varan oranlarda fazla değerlerde ağır metal ve kimyasal maddelerde akıyor” dedi.

Ağır metal ve kimyasal madde içeren suya içme ve kullanma suyu demenin mümkün olmadığını belirten Dr. Metin Aydın şunları kaydetti:

“HALK SAĞLIĞI SORUNLARI BÜYÜK VE FAZLADIR”

“Bu içerikteki suya olsa olsa ancak zehir ve kanserojen sıvı denilebilir. Bu sonuçlar bizlerin tesadüfen öğrenebildiği bazı su analiz sonuçlarıdır. Ya bilemediğimiz, öğrenemediğimiz ve ASKİ tarafından kamuoyunun bilgilendirmediği, Aydın’daki diğer su analiz sonuçları içinde acaba ne kadar miktar ve çeşitte ağır metal ve kimyasal madde var? Aydın içme sularındaki ağır metal kirliliği ve sebep oldukları halk sağlığı sorunları, göz ardı edilemeyecek boyutta büyük ve fazladır."

ARSENİK ELEMENTİNİN SEBEP OLDUĞU HASTALIKLAR

Olağandışı yüksek dozda inorganik arsenik (yani akut arsenik maruziyeti); ilk adımda bulantı, kusma ve ishal görülmesine neden olur. Sonrasında uyuşma ve karıncalanmaya, kas kramplarına, hatta ölüme sebep olabilir.

Yüksek düzeyde inorganik arsenik seviyesine uzun süreli maruz kalmanın ilk belirtileri (örneğin, içme suyu ve yiyecek yoluyla) genellikle deride görülür. Bunlar yaklaşık beş yıllık bir minimum maruziyetten sonra ortaya çıkar ve cilt kanserine davetiye çıkarır.

Cilt kanserine ek olarak, uzun süreli arsenik maruziyeti de mesane ve akciğer kanserlerine yol açabilir. Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC); arsenik ve arsenik bileşiklerini insanlar için kanserojen olarak sınıflandırmıştır ve ayrıca içme suyunda arsenikin insanlar için kanserojen olduğunu belirtmiştir.

arsenikin-neden-oldugu-cilt-hastaligi.jpg

aski-1.jpg

aski-2.jpg

aski-3.jpg

aski-4.jpg

aski-5.jpg

aski-6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum